Administratia pietreana aplica pentru prima data masuri drastice impotriva proprietarilor de terenuri si cladiri neingrijite.

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local de maine, 18 decembrie, figureaza 6 Proiecte de Hotarare initiate de primarul Dragos Chitic, prin care tot atatea proprietati (terenuri plus cladiri) din Piatra Neamt, vor fi impozitate dublu incepand cu anu 2020. 3 dintre acestea apartin unor firme, iar 3 apartin unor persoane fizice.

Proprietatile respective au fost inspectate de politistii locali care au constatat ca acestea sunt intr-un stadiu de degradare avansat, fara garduri si cu vegetatie cu aspect de jungla, unele dintre ele fiind chiar in zone centrale ale orasului.

In anul 2017 a fost adoptata o Hotarare de Consiliu Local prin care in afara de amenda, este prevazuta si dublarea impozitului pentru astfel de proprietati din Piatra Neamt „Această iniţiativă are drept scop să-i stimuleze pe proprietari să remedieze problemele de  estetică și siguranță  ale clădirilor şi terenurilor pe care le posedă în  Municipiul Piatra- Neamț. Consider că eforturile municipalității pentru îmbunătățirea imaginii orașului trebuie susținute și de către deținătorii de imobile, iar îngrijirea proprietăților reprezintă minimul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl facă”, declara Dragos Chitic la vremea respectiva.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.