Primarul Dragos Chitic anunta ca Primaria Piatra Neamt a activat 3 numere de telefon, doua dintre ele cu program non-stop, la care persoanele in varsta pot cere sprijin, in caz ca au nevoie de aprovizionare cu alimente, medicamente, sau pentru rezolvarea unor probleme medicale. ”Continuăm să ajutăm persoanele vârstnice să traverseze mai ușor această perioadă dificilă. Prin personal specializat din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț ne deplasăm la domiciliul persoanelor vulnerabile, îndeosebi vârstnici, pentru a oferi sprijin în aprovizionarea cu  alimente, medicamente sau rezolvarea altor probleme cu care se confruntă.  Am încheiat în acest sens și parteneriate de colaborare pentru aceste acțiuni umanitare  cu asociații neguvernamentale care desfășoară activități în domeniul social sau civic.

Am pus la dispoziția persoanelor vârstnice, care sunt singure și nu au de cine să fie ajutate, numere de telefon la care pot apela pentru sprijin din partea municipalitatii pietrene:

0748146781 – program non-stop,
0748146754 – program non-stop,
0233.622.968 – program luni-joi intre orele 08.00-16.30 și vineri între orele 08.00-14.00

Prin implicare si solidaritate  îi vom putea proteja pe bunicii noştri”, a declarat Dragos Chitic.

Primarul a mai anuntat ca este disponibil un numar de telefon si pentru pietrenii care au nevoie de informatii legate de administratia locala pe timpul perioadei de criza.”Punem la dispoziția pietrenilor și un număr de telefon unic, disponibil incepand de astazi, zilnic in intervalul orar 8-22.

„0748 146809” este numărul  la care se pot afla informații despre activitatea administrației locale pietrene în perioada stării de urgență, serviciile oferite, programul acestora și modalitatea de accesare. Tot la acest număr, pietrenii pot afla informații referitoare la măsurile de prevenție împotriva infectării cu noul coranavirus.

De săptămâna viitoare, odată cu încălzirea vremii vor fi reluate operațiunile de spălare mecanizata a străzilor și de dezinfecție în toate cartierele orașului.

Trebuie să fim calmi, să avem un comportament rațional dar să ramanem în alertă și să ne luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja.

Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Măsurile de igienă personală și respectarea  regulilor stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus reprezintă una dintre cele  mai bune soluții de autoprotectie.

Va rog sa stati  in casa, sa  respectați regulile de autoprotecție, sa evitați contactul direct cu alte persoane , sa respectati deciziile luate de autoritati in privinta circulatiei și sa nu ieșiți din casă decât in perioadele permise si doar dacă este absolut necesar. Vă asigur că Primăria Piatra-Neamț este mobilizată la maximum pentru aplicarea la timpul potrivit și eficient a măsurilor necesare care să prevină infectarea populației, precum și pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă, în această perioadă, prioritatea zero pentru municipalitatea pietreană, orice altă activitate este trecută într-un plan secundar.
Împreună vom reuși sa facem sa fie bine ! Vă doresc multa sănătate tuturor!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.