O pasune de peste 40 de hectare din zona Ocol a orasului Piatra Neamt, va fi impadurita, anunta primarul Dragos Chitic. Un prim pas a fost deja facut in sedinta de Consiliu Local de astazi, cand s-a aprobat schimbarea destinatiei terenului, din pasune in padure. Lucrarile de impadurire vor incepe cel mai probabil in toamna acestui an, sub coordonarea Directiei Silvice Neamt. ”Ne propunem sa crestem suprafa de padure a municipiului Piatra Neamt si sa impadurim o suprafata de 40.56 ha situata in apropierea strazii Apusului, un teren degradat, folosit pana anul trecut pentru pasunat. Plantarea de arbori si cresterea suprafetei impadurite a orasului nostru, mai ales in contextul schimbarilor climatice din ultimii ani, joaca un rol important in privinta protectiei mediului si sanatatea populatiei. Pădurile reprezinta fabrici naturale de oxigen , contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat si reprezinta ,, aurul verde ” al Romaniei.

Prin proiectul aprobat aastazi de Consiliul Local schimbam destinatia acestui teren de 40.56 ha din pasune in padure, urmand ca plantarile sa fie realizate cel mai probabil in toamna acestui an, sub coordonarea Directiei Silvice”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Domnule primar, ce facem cu ruptura din dealul Cozla, acolo unde s-a improvizat pârtia pentru începători? Dacă nu știți despre ce este vorba, faceți o scurtă vizită în cartierul Dărmănești și veți vedea ce catastrofă se întâmplă sub ochii noștri și sub administrarea dumneavoastră.
    Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.