Piatra Neamt incepe sa semene tot mai mult cu un oras unde prostia (administrativ vorbind) este la ea acasa. In timp ce primarul promite NouaPiatra, internet de mare viteza sau transformarea orasului intr-o pepiniera de genii IT, in realitate, incompetenta si lehamitea edililor, se pot vedea la tot pasul.

De exemplu, pe traseul turistic/de drumetii de pe dealul Cozla (drumul cu plecare de pe platoul de la Gospodine), in zona statiei de sosire a telegondolei, pe marginea drumului, au fost amplasate niste bănci, pentru ca drumetii sa-i traga sufletul. Numai ca in fata bancilor, a fost facut un gard de lemn. Adica turistul care vrea sa faca miscare in aer liber in Smart City, trebuie mai intai sa sara gardul daca vrea sa se odihnesca pe o banca.

Daca exemplul de prostie de tip Caracal o fi de pe vremea ”grelei moșteniri”, nici nu mai conteaza, din moment ce administratia Carabelea nu vede astfel de lucruri de peste un an de zile, in schimb, primarul face rapoarte de activitate pe facebook, informand norodul ca este ”zi de zi in slujba comunitatii” si nu poate dormi noaptea de grija orasului.

Tot primarul a anuntat cu surle si tobe ca drumul amintit (Platou Gospodine- statia de sosire telegondola) a fost inchis circulatiei autovehiculelor, fiind disponibil doar pentru acces cu piciorul. O initiativa laudabila de altfel, si cat se poate de ECO. Numai ca duminica (31 octombrie), masinile circulau intr-o veselie pe traseul pe care cei de la primarie îl stiu inchis circulatiei rutiere.

Tot pe model Caracal, la capatul de la platoul Gospodine, a fost montata o bariera. Are si un lacăt, insa este pe pozitia închis, fara ca bariera sa fie blocata. Asa ca oricine vrea sa incerce senzatii tari cu masina pe un drum de munte, o poate deschide, intra pe drum, o inchide la loc si poate urca pana in varful dealului, facand slalom printre cei care au crezut ca pot lua o gura de aer proaspat in natura, in liniste, fara sa fie deranjati de bolizi si cocalari.

Duminica, in jurul pranzului, a fost trimis in zona un echipaj de Politie Locala, insa acestia nu au putut da nicio amenda, pentru ca pana la ora 16, cand au plecat de langa bariera, niciunul dintre cei care urcasera cu masinile, nu facuse cale intoarsa, iar sanctiunile nu pot fi aplicate, decat daca soferul este prins in fapt, adica la volan, cand iese sau cand intra pe drum.

Asadar, pana sa facem Silicon Valley din Piatra Neamt, poate reusim totusi sa avem macar un traseu montan ca oamenii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.