Politistii de la Rutiera au tras pe dreapta soferii in aceasta dimineata in Piatra Neamt (zona Regiment), nu pentru a-i controla sau pentru a-i amenda, ci pentru… o pauza de cafea. Si cum la o cafea se starnesc si discutii, politistii au vorbit cu soferii despre oboseala la volan, care poate avea urmari dezastruoase. ”La data de 15 august, la orele dimineții, polițiștii rutieri nemțeni, au desfășurat o activitate informativ preventivă, pentru a conștientiza conducătorii auto despre riscurile la care se expun dacă conduc obosiți. Polițiștii au oferit conducătorilor auto un răgaz de pauză de cafea însoțită de mesaje cu tâlc.

Somnolenta la volan reprezintă o combinație periculoasă, efectele oboselii fiind comparate cu cele ale conducerii sub influența alcoolului. La fel ca alcoolul, somnolența încetinește timpul de reacție, scade gradul de conștientizare a mediului înconjurător, provoacă deficiențe de reacție și creste riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.

Polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să nu conducă atunci când nu s-au odihnit suficient, să recunoască semnele oboselii și să tragă pe dreapta într-un loc sigur atunci când sunt obosiți.

Pot fi considerate semne ale oboselii la volan:

• Dificultăți în concentrare.
• Căscat în mod continuu.
• „Ochi îngreunați” sau dificultăți în a ține ochii deschiși
• Timpi de reacție crescuți.
• Semne vizibile în ceea ce privește scăderea performanței în timpul condusului.
• „Visatul” cu ochii deschiși.

Când oboseala își spune cuvântul, ascultă-l și viața își va urma cursul ! Oboseala de la volan se transformă în odihnă… cu durere, la spital ! Timpul învinge oboseala … atunci când te odihnești înainte de a pleca la drum! au fost doar câteva dintre mesajele care au însoțit pauza de cafea.

Deoarece activitatea a fost primită cu entuziasm de conducătorii auto, polițiștii vă vor oferi și pe viitor prilej de Pauze cu tâlc”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.