Primăria Piatra-Neamț a achiziționat și montează în această săptămână 30 de rastele pentru biciclete în toate cartierele orașului. Proiectul cuprins în agenda municipalității din acest an își propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare nepoluant și sănătos.

„Este doar un început al unui proiect  amplu de stimulare a folosirii bicicletei pentru deplasare ca alternativă la automobil, cu avantaje multiple pentru sănătatea fiecăruia dintre noi și pentru oraș. Avem în pregătire un proiect de mobilitate urbană prin care vom realiza în Piatra-Neamț o rețea de piste pentru bicicliști care va lega toate zonele orașului, proiect care va fi depus pentru finanțare prin fonduri europene. Investiția cuprinde și un sistem de bike sharing cu stații  pentru biciclete în punctele importante” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Câteva dintre punctele în care se montează acum rastele pentru biciclete sunt: Gara, Curtea Domnească, Parcul Central,  platforma de peste Cuejdi, piețele din cele patru cartiere, Muzeul de Istorie precum și unele unități de învățământ din oraș pentru a încuraja și elevii să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare.

(sursa: comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt)

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Asta era problema !!! De asta nu se mergea cu bicicleta, pentru ca nu aveau unde sa o parcheze !!! Probabil când promitea in campanie ca va construi locuri de parcare, la astea se referea, la cele pt. biciclete. Cea fost mai greu, a făcut. Mai rămân pistele pt biciclete. Nu trebuia sa facă cineva un ban cinstit? Numai astfel de proiecte a realizat acest așa-zis primar.

 2. 1. Să fie oare o mare afacere (pentru cine?) să tot bagi bani în chestii de metal?
  Țarcuri pentru pubele (n-am văzut nicăieri în lumea civilizată așa ceva!)
  Rasteluri pentru biciclete (bune, dar… asta e ca și cum ai pune carul înaintea boilor)
  2. Câți cetățeni pot folosi în siguranță bicicleta în acest oraș?
  3. Chiar trebuie să ne lăudăm pentru fiecare pârț în acest oraș/județ? Oamenii văd și înțeleg ce se face. Pe bune! Nu ne mai aburiți cu fleacuri.

 3. ”Proiectul cuprins în agenda municipalității din acest an își propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare nepoluant și sănătos.”
  Încurajarea populației nu se face cu trei grilaje!
  Avem nevoie de străzi sigure, de piste pentru bicicliști. Eu merg pe jos și mă sufoc de la noxele din trafic în cele 30 de minute de-acasă până la locul de muncă. UNDE-I SĂNĂTATEA?
  Să merg cu bicicleta ca să-mi risc și ciolanele?
  ÎNCURAJARE: E ca și cum ai zice că încurajezi persoanele cu handicap să iasă pe stradă în scaunul rulant, doar că ai pus poliția locală să păzească locurile de parcare marcate cu albastru. Nimic mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.