Piatra-Neamț se înscrie în programul Rabla Local pentru 500 de mașini

Comunicat de presă Primăria Piatra- Neamț: Săptămâna trecută a fost votată în cadrul Consiliului Local participarea municipiului Piatra-Neamț în programul Rabla Local. Primăria va solicita finanțarea pentru 500 de autovehicule uzate.

În etapa următoare, Primăria Piatra-Neamț va depune la Administrația Fondului pentru Mediu documentația necesară pentru înscrierea în program. După publicarea pe site-ul https://afm.ro/ a listei cu orașele înscrise în program și semnarea contractului de delegare, se va lansa sesiunea de înscriere pentru persoanele fizice, care vor trebui să depună documentația necesară. Toți pașii care trebuie urmați de persoanele fizice pentru înscriere vor fi comunicați ulterior, după aprobarea orașelor înscrise în program!

Contribuția financiară din bugetul local va fi în valoare de 300.000 lei (20% din stimulentul pentru casarea autovehiculelor uzate), iar diferența de 80% (1.200.000 lei) va fi solicitată ca finanțare nerambursabilă din Fondul pentru mediu.

Rabla Local este o oportunitate pentru orașul nostru, motiv pentru care am și propus aprobarea înscrierii în acest program. Casarea a 500 de autoturisme mai vechi de 15 ani, cu grad ridicat de poluare, va avea un impact pozitiv asupra creșterii calității aerului, protecției spațiilor verzi și utilizării raționale a locurilor de parcare. Stimulăm în acest fel înnoirea parcului auto și reducem impactul negativ al autovehiculelor abandonate pe raza orașului.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.