Actualizare- 11 mai: Transportul a ajuns la hidrocentrala de la Stejaru in jurul orei 4 in aceasta dimineata. Opratiunea s-a incheiat fara incidente. Mai jos, doua materiale video realizate in direct de TvmNeamt.ro pe traseul transportului agabaritic, in doua locuri din Piatra- Neamt (Muzeul de Istorie si Gostat) :

Stirea initiala: In aceasta noapte (10 mai) in jurul orei 22, un transport agabaritic este asteptat sa traverseze orasul Piatra- Neamt dinspre Bacau spre Bicaz. Este vorba despre un transformator care va fi instalat la Centrala Hidroelectrică „Dimitrie Leonida” de la Stejaru.

Tranformatorul cantareste 119 tone, iar complet echipat în stația de transformare va avea 170 de tone. Dimensiunile sunt și ele impresionante: lungime – 10, 3 m, lățime – 4,9 m, înălțime – 8,9 m.

CNAIR, potrivt unor informații oficiale, a dat asigurări că nu vor fi probleme cu traversarea celebrului pod de la Preluca, altfel trebuind luat în calcul transferul de pe o platformă rutieră pe alta, deoarece și acestea au o greutate considerabilă.

Cu interes este așteptată traversarea municipiului Piatra Neamț. Aceasta implică demontarea rețelei de contact pentru troleibuze și abordări interesante a câtorva sensuri giratorii. Inițial, traseul propus de autoritățile locale era pe centura orașului ceea ce punea la grea încercare podul de la Piața Centrală ale cărui zile sunt oricum numărate, relateaza stirinationale.eu

Transformatorul este produs de compania sibiană Retrasib, parte a grupului germano-olandez SGB-SMIT, al treilea producător de transformatoare pentru stații electrice din lume. Transportul este asigurat de Felbermayr Group și se desfășoară numai pe timpul nopții. A pornit de la Sibiu pe traseul Râmnicu Vâlcea – Pitești – Găești – Ploiești – Buzău – Bacău și a ajuns în noaptea precedentă la Buhuși. Deplasarea a fost autorizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și este însoțită pe traseu de echipaje ale Poliției Rutiere. Transportul se realizeaza doar pe timpul noptii, mai precizeaza sursa citata.

sursa foto: stirinationale.eu

 

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.