Un cunoscut preot din judetul Neamt, a provocat un scandal monstru in aceasta dimineata (29 mai) cu politistii locali din Piatra- Neamt, dupa o parcare de tip ”bizon in trafic”.

Preotul Dorin Ploscaru de la parohia Vaduri, a oprit masina in fata unui magazin cu obiecte bisericesti din zona Spitalului Judetean Neamt, de pe bulevardul Traian din Piatra- Neamt, pe prima banda a sensului de mers, desi in spatele magazinului si langa magazin sunt amenajate locuri de parcare. El a preferat sa obstructioneze traficul rutier blocand o banda de mers, fix intre o trecere pentru pietoni si o statie de autobuz.

A fost observat de un echipaj al Politiei Locale, care l-a asteptat pe preot sa revina la masina, moment in care acesta a refuzat sa se legitimeze, adresand politistilor niste ”urari de bine”, apoi s-a urcat in masina si dus a fost, lasandu-i pe politisti vorbind singuri. Acestia au pornit pe urmele preotului si au reusit sa-l opreasca undeva pe str. Ana Ipatescu (in spatele magazinului UNIC), unde preotul Dorin Ploscaru a coborat din masina si dupa cum declara martorii, i-a ”binecuvantat” din nou pe politisti cu cuvinte dintre cele mai alese, asa cum îi sta bine unui slujitor al Domnului. Evident, nu au lipsit nici amenintarile cu procuratura si cu relatiile pe care le are preotul, sau intrebarile de genul: ”Voi stiti cine sunt eu?”.

In cele din urma, dupa ce a fost chemat in ajutor si echipajul de interventie al Politiei Locale, preotul s-a mai calmat si neavand incotro, s-a legitimat. Incidentul a fost confirmat de Irina Stefanescu, purtator de cuvant al Politiei Locale Piatra- Neamt, care a declarat ca preotul a fost sanctionat cu 2 puncte de amenda. Din pacate, in astfel de cazuri, legislatia nu permite politistilor locali sa ia masuri mai drastice.

Preotul Ploscaru este autor a mai multor volume de poezie, a cochetat si cu jurnalismul si este cetatean de onoare al comunei natale, Podoleni. Mai multe despre el, AICI

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.