Piatra- Neamt va fi gazda unei Gale Rock anuale, in memoriam Adrian Rugina, unul dintre eroii de la clubul Colectiv.

Organizarea galei a fost adoptata ieri (28 noiembrie 2017) prin Hotarare de Consiliu Local cu unanimitate de voturi, la propunerea consilierului local ALDE, Catalin Misaila. Acesta sustine ca Adrian Rugina este unul dintre simbolurile orasului, iar sacrificiul sau intrece cu mult incadrarea exclusiva intr-o anume generatie sau in fenomenul muzicii rock.

Dupa ce Hotararea a fost aprobata, urmeaza sa fie stabilite si restul detaliilor, respectiv data si locul organizarii, etc.

Adrian Rugina este deja Cetatean de Onoare al orasului Piatra- Neamt. Titlul i-a fost conferit tot la initiativa lui Catalin Misaila, imediat dupa producerea tragediei de la Colectiv.

Nascut la Piatra Neamt, Adrian Rugina a absolvit Academia de Studii Economice, dar nu a renuntat niciun moment la pasiunea sa pentru muzica.

Adrian Rugina este un nume important pentru toti cei care apreciaza genul de muzica folk metal. Sunetist al trupei Bucovina, fondata in anul 2000, si membru al trupei Bucium, una dintre cele mai indragite formatii de folk metal din industria noastra muzicala, barbatul era prezent la toate evenimentele muzicale importante.

In trecut, a fost si membru al trupei Teuton, iar multa lume il stie de la evenimentele pe care le organiza.

In seara tragediei de la Colectiv, Adrian a intrat de mai multe ori in club dupa izbucnirea incendiului, de unde a scos tineri carora le-a salvat viata. La un moment dat, fumul gros şi toxic l-a răpus si pe el.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Bravo! In sfarsit Rock si la Piatra Neamt, ca ma saturasem sa fac naveta in orasele civilizate. Poate cei de la Centru de Cultura si Arte Carmen Seculare se indreapta si ei mai mult spre cultura (Opera, Simphonic, Rock si Jazz) si ne mai scuteste cu folclorul si traditiile populare. Apropo, poate introduce cineva o initiativa si pentru o Filarmonica la Piatra Neamt? … ca sa nu zic un Teatru de Opera (ca as visa prea frumos…).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.