Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare Neamt, anunta intr-un comunicat de presa ca 3 importante festivaluri care adunau public in numar foarte mare, nu se vor mai sustine in acest an. Printre festivalurile anulate se numara si ”Vacante Muzicale la Piatra Neamt”, unul dintre cele mai de succes evenimente cultural artistice organizate de Centrul pentru Cultura si arte la Piatra Neamt. Motivele anularii celor 3 festivaluri sunt generate de pandemia de coronavirus, se precizeaza in comunicatul Centrului. ”Având în vedere contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice naționale, dar și internaționale, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și luând în considerare necesitatea asigurării în continuare, chiar și după încetarea stării de alertă, a unei protecții adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2, Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare” se vede obligat să anunţe, cu regret, anularea tuturor marilor spectacole care urmau să aibă loc anul acesta, evitându-se organizarea, în perioada următoare, spectacolelor cu public numeros.

De asemenea, vom decide pe parcursul lunilor ce urmează cum se vor organiza spectacolele Stagiunii Muzicale și finala Festivalului Concurs Florile Ceahlăului”.

Aşadar, nu se vor mai desfăşura concertele şi recitalurile din cadrul Festivalului Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”, Festivalului Internaţional de Folclor Ceahlăul” și Neamţ Music Festival”.

În funcţie de evoluţia situaţiei legate de coronavirusului SARS-CoV-2, vom organiza în viitor spectacole în cadrul Stagiunii muzicale, încercând să implicăm în programele artistice tinerii talentaţi din ţinutul Neamţ.

Decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, care ar putea pune în pericol sănătatea publicului, a artiștilor care ar evolua și a organizatorilor acestor evenimente.

Suntem convinşi că publicul fidel al manifestărilor organizate de Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare” Neamţ este înţelegător şi că ne va fi mereu alături.

Proiectele Centrului au fost adaptate, în mare măsură, în ultimele luni, condițiilor impuse de pandemie, astfel că întâlnirile cu publicul s-au mutat în mediul on-line”, se arata in comunicatul semnat de managerul Carmen-Elena NASTASĂ.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.