Nu mai putin de 17 persoane din cartierul Valeni II unde au fost mutati tiganii din Speranta, s-au ales ieri cu dosar penal pentru furt de energie electrica, anunta IPJ Neamt. ”17 infracțiuni de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, au fost constatate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, în urma unei acțiuni desfășurate ieri.

La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale și ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, însoțiți de specialiști ai S.C. Delgaz Grid S.R.L., au desfășurat o acțiune pentru despistarea persoanelor care sunt branșate ilegal la rețeaua electrică în Anexa II Văleni din Piatra Neamț.

Cu ocazia verificării legalității racordării la sistemul de distribuție a energiei electrice și alimentării cu energie electrică, polițiștii au depistat 17 persoane care s-ar fi racordat, prin folosirea unor instalații artizanale, la rețeaua electrică S.C. Delgaz Grid S.R.L., sustrăgând astfel, energie electrică pentru alimentarea locuințelor.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii au constatat 17 infracțiuni.

În activități au fost angrenați luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi și polițiști locali.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, se arata intr-un comunicat al Politiei Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.