Agitatie mare in parcarea magazinului Kaufland din Piatra Neamt, astazi, 15 iunie in jurul orei 14:30.

Un roi de cateva mii de albine si-a gasit cuib sub un taxi parcat la doi pasi de intrarea in magazin. Masina apartine unui barbat din Bicaz. Acest a declarat ca a intrat in magazin pentru cumparaturi, iar dupa aproximativ jumatate de ora, cand a iesit, si-a gasit masina plina de albine. Potrivit martorilor, mai intai insectele s-au asezat pe pe capota, aripa din dreapta si stalpul din dreapta, acoperindu-le in totalitate. Apoi, s-au retras toate sub aripa din dreapta fata.

Loading...

Incidentul a fost anuntat la 112 si  la fata locului au fost trimisi mai intai jandarmi apoi pompierii si o ambulanta. Cum ISU nu are competente in astfel de cazuri, s-a luat legatura cu DSV (Directia Sanitar Veterinara) Neamt. Ca de obicei, pana s-au miscat cei de la DSV, un politist care este si apicultor a auzit de incident si a venit la fata locului, dotat cu tot ce ii trebuie pentru a rezolva problema. Misiunea inedita a politistului n-a fost deloc usoara iar dupa aproximativ o ora a reusit sa stranga cea mai mare parte a albinelor si sa le puna intr-un stup.

Potrivit unor cunoscatori in domeniu, o explicatie pentru comoportamentul ciudat al albinelor, ar fi ca o matca ar fi plecat dintr-un stup si s-ar fi asezat sub taxi-ul din parcarea magazinului, toate celelalte insecte, urmand-o disciplinate.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sa nu-i mai auzim pe taximetristi ca n-au parte doar de lapte si miere! Mierea vine chiar pe masina lor. Urmeaza sa vina vaci in masini, pt. muls.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.