În ziua de 06.12.2016, în jurul orei 19.00 pe DN 15 C , în afara localității Dobreni a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.

Din primele cercetări se pare că, în timp ce un bărbat de 49 de ani, din Dobreni conducea un autoturism pe DN 15C, din direcția de mers Târgu Neamț- Piatra Neamț a surprins si accidentat un bărbat de 77 de ani, din Dobreni, care circula pe carosabil.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și pozitiv pentru pieton.

Tot ieri, în jurul orei 11.30, un bărbat de 81 ani s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, unde a sesizat că în data de 03.12.2016, în timp ce se afla în staţia pentru mijloacele de transport în comun de pe strada General Dăscălescu din Piatra Neamţ a fost acroşat de un autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.

În urma activităţilor operative efectuate de către polițiștii Biroului Rutier Piatra Neamţ, ieri, în jurul orei 17:00, s-a reuşit identificarea conducătorului auto, un bărbat de 57 de ani, din Piatra Neamț. Acesta este cercetat pentru faptul că în timp ce conducea un autoturism pe strada General Dăscălescu, efectuând manevra de mers înapoi a surprins şi accidentat bărbatul de 81 de ani.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Recomandări preventive:

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

De asemenea, curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.