Politistii rutieri au desfasurat luni si miercuri actiuni pentru depistarea soferilor care nu acorda prioritate de trecere pietonilor. Totodata, in vizorul politistilor au fost si pietonii care trverseaza neregulamentar, anunta IPJ Neamt:

”În zilele de 18 și 19 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acționat pentru combaterea nerespectării dispozițiilor legale privind acordarea priorității de trecere pietonilor/ vehiculelor care au acest drept și nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 63 de sancțiuni pentru indisciplina pietonilor și au fost reținute 19 permise de conducere, 10 pentru neacordare prioritate pietoni și 9 pentru neacordare prioritate vehicule. În primele șase luni ale anului 2017, din totalul de 128 de accidente grave, indisciplina pietonilor a generat 14 accidente soldate cu 2 persoane decedate și 12 rănite grav, iar pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor s-au înregistrat 15 accidente soldate cu 2 persoane decedate și 15 rănite grav.

Polițiștii continuă acțiunile, astăzi, pe combaterea abaterilor în rândul bicicliștilor, cea de-a două cauză în producerea accidentelor la nivelul județului Neamț.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.