Primaria Piatra Neamt anunta intr-un comunicat de presa, ca incepand de astazi, se reia depunerea cererilor pentru decontarea cheltuielilor cu refugiații. Începând cu data de 2 mai 2022, pietrenii care au găzduit refugiați ucraineni pot depune cereri pentru decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea acestora, la Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț (str. Ștefan cel Mare, nr.3).  Se vor primi spre decontare doar cereri de la persoanele fizice care au cazat refugiați în locuințe aflate pe raza administrativă a municipiului Piatra-Neamț.

Dosarul trebuie să conțină următoarele documente:

  • Cerere pentru decontarea cheltuielilor cu hrana, Anexa1 (original);
  • Declarație pe propria răspundere, Anexa2 (original);
  • Copie după actul de identitate;
  • Documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care au fost cazați refugiați (în copie).

    Formularul cererii se regăsește pe pagina instituției (www.primariapn.ro) la link-ul:

Data de referință de la care se poate solicita decontarea cheltuielilor cu hrana pentru refugiații din Ucraina cazate de către persoanele fizice este 08.03.2022, iar data data de referință de la care se poate solicita decontarea cheltuielilor aferente cazării refugiaților este 23.03.2022.

În situația în care din analiza dosarului rezultă o sumă cuvenită mai mică decât cea solicitată, la decontare va fi propusă suma calculată de verificator. Plata se va face în numerar sau prin virament bancar, conform opțiunii înscrise de solicitant în cererea de decontare.

Dosarele se depun în primele trei (3) zile lucrătoare ale lunii mai (2,3 și 4 mai), urmând ca dosarele depuse după a treia zi lucrătoare a lunii să fie soluționate în luna iunie.

Cei care au depus deja cereri pentru decontarea cheltuielilor cu hrana aferente lunii martie vor putea solicita decontarea cheltuielilor cu cazarea pentru luna martie, respectiv a cheltuielilor cu masa și cazarea pentru luna aprilie”, se arata in comunicatul Primariei.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.