Aproape 1700 de cetateni ai municipiului Piatra Neamt s-au grabit sa-si depuna cereri pentru obtinerea ajutoarelor la incalzite, avand in vedere faptul ca frigul a venit mai devreme. Depunerea solicitarilor a demarat mai devreme fata de anul trecut, iar acordarea banilor se va face imediat ce cerile vor fi centralizateIn cazul solicitarii ajutoarelor pentru energie electrica, anchetele sociale se efectueaza obligatoriu pentru toate situatiile, in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii, in vederea verificarii sistemului de incalzire utilizat. In cazul de fata asistentii sociali din cadrul Serviciului Protectie Sociala au efectuat 40 de anchete sociale la domiciliul beneficiarilor.
Ajutoarele pentru incalzire se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.
Consumatorii care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni, combustibili petrolieri beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei , in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins intre 0 si 615 lei in cazul familiilor si persoanelor singure.
Ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale este cuprins intre 20 si 262 lei, iar ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri, este cuprins intre 16 si 54 lei. Ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei cu energie electrica, este cuprins intre 48 si 240 lei.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.