In Piatra Neamt, numarul cetatenilor nemultumiti a explodat in ultimul an, fata de anii precedenti. Este un fapt absolut normal pentru o perioada in care orasul a inceput sa semene tot mai mult cu o comuna: se prabusesc poduri, infrastructura rutiera este praf si pulbere, spatiile verzi s-au transformat in jungla, iar totul arata ca si cum urbea nu ar fi administrata de nimeni, cetatenii alagandu-se doar cu promisiuni de proiecte, intr-un viitor incert.

Ca numarul nemultumirilor in oras este tot mai mare, o spune chiar primarul Carabelea, ales in functie in urma cu un an, cand promitea NouaPiatra si se prezenta in fata electoratului, drept ”Solutia liberala pentru Piatra Neamt”. Intr-o postare în bula lui de facebook de unde pare ca nu mai vrea iasa, primarul prezinta o statistica din care rezulta ca sesizarile privind nemultumirile cetatenilor in anul de cand este primar, au crescut de peste 6 ori. Astfel, in perioada octombrie 2020- octombrie 2021, la primarie s-au primit 1.699 de sesizari, fata de doar 271 de sesizari in perioada octombrie 2019- octombrie 2020, cand primar era Dragos Chitic.

Dar, ceea ce ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru orice administratie responsabila, pentru primarul Carabelea pare a fi un semn bun. El defineste numarul mare de reclamatii, ca fiind ”democratie participativa” și își asuma asta ca pe un merit, echivalent cu buna gospodarire a orasului, afirmand ca de fapt a incurajat dialogul cu cetatenii. ”Dragi pietreni, Comunitatea este despre noi toți. Și ne implică pe fiecare în parte. Este ceea ce avem în “comun”. De aceea, insist pe responsabilitatea de a construi #împreună. Și de aceea, apreciez că dezvoltarea și modernizarea orașului nostru depinde de felul în care ne asumăm răspunderea”, spune Carabelea.

 

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.