Gheorghe Stefan, alias Pinalti, fostul primar al municipiului Piatra- Neamt, a facut declaratii socante in dosarul lui Vasile Blaga, cel in care se cerceteaza cum ajungeau contracte grase de la companiile de stat, la firme de casa ale liderilor PDL.

Pinalti pomeneste nume grele de la acea vreme si arata ca functiile pentru controlul companiilor de stat se imparteau ca la piata, liderii politici impunandus-si la conducerea lor oameni care apoi facilitau ajungerea contractelor la anumite firme, 10% din sume urmand sa fie virati catre partid:

“(…) În urma scorului foarte bun s-au negociat nişte funcţii care erau reprezentate politic. Mie mi-a fost reprezentat Transelectrica SA. La acel moment toată conducerea PDL (Boc, Udrea, Blaga, Videanu) era prezentă la negocierea acestor posturi, întrucât la început se negociau miniştrii şi secretarii de stat, apoi companiile naţionale. Eu am cerut postul de la Hidroelectrica, dar mi s-a repartizat Transelectrica. Hidroelectrica fiind dată de PSD. Scopul numirii politice ale directorilor de la companii era să ajute la colaborarea, obţinerea de fonduri către partid. Aceşti directori trebuiau să încheie ulterior contracte cu diverşi afacerişti care erau dispuşi să finanţeze PDL cu 10%”, este declaraţia lui Gheorghe Ştefan, noteaza romaniatv.net

Surse din presa arata ca si dosarul in care deputatul PSD Ioan Munteanu a fost pus sub control judiciar, ar fi plecat tot dupa niste denunturi ale lui Stefan. Probabil ca astfel de denunturi vor mai fi si cu siguranta ca multi ”afaceristi” din Neamt, care la acea vreme erau acolitii lui Pinalti, nu dorm deloc bine, stiind ca cei mai multi dintre ei au avut contracte cu companii de stat.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.