Vasile Blaga, fostul lider PDL si PNL il face mincinos pe fostul primar de Piatra- Neamt, Gheorghe Stefan- Pinalti, negand tot ce a spus acesta in dosarul ”Bani pentru partid”. Declaratiile au fost facute ieri in fata judecatorilor.

Vasile Blaga a dat o declaraţie completă în sala de judecată în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit 700.000 de euro de la o societate comercială, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte de la două companii naţionale. Blaga a negat toate acuzaţiile, susţinând că nu a discutat niciodată cu fostul primar al municipiului Piatra Neamţ despre numirea unor persoane în conducerea Transelectrica şi Teletrans.

“Arăt că nu am avut nicio legătură cu numirea unor personaje la conducerea Teletrans SA şi Transelectrica SA, numiri care s-au făcut în mandatul de ministru al lui Adriean Videanu. Precizez că-l ştiu pe Gheorghe Ştefan din perioada când acesta era vicepreşedinte al PDL. Nu-l ştiu pe Horaţiu Berdilă. Nu am auzit de nicio firmă a acestuia. Cum puteam să fac trafic de influenţă pentru Berdilă, când eu nu îl cunosc? Nu am primit niciun cent nici de la Gheorghe Ştefan, nici de la Dan Grigoriu (…) Nu am făcut niciodată trafic de influenţă. Această construcţie este SF’, a spus Blaga, potrivit Agerpres. El a adăugat că nu a avut vreo înţelegere cu Gheorghe Ştefan pentru numirile în funcţiile de conducere în companii naţionale, în schimbul obţinerii de bani pentru partid.

De asemenea, Blaga a pus la îndoială declaraţia dată de Gheorghe Ştefan la DNA, acesta din urmă având calitatea de denunţător în dosar. ‘Cum pot să-l cred pe Gheorghe Ştefan că nu o ştia pe Sanda Dean, fosta secretară a lui Traian Băsescu şi Emil Boc? Lucra acolo din anul 2000. Gheorghe Ştefan zice că i-a dat banii lui Dan Grigoriu, care i-a dat apoi Sandei Dean. Ei spun că au pus banii în biroul meu. Sanda Dean nu a lucrat în Modrogan o secundă. Eu nu am mai avut birou din anul 2008 în Modrogan. Sunt numai contraziceri în declaraţiile lor’, a explicat Blaga. Întrebat la proces cum se făceau numirile în funcţiile de conducere din ministere şi companii naţionale, Blaga a răspuns: ‘La fel ca şi astăzi şi la fel ca în ţările din jur. Nu există o lege care să delimiteze clar nivelul din administraţie care rămâne la schimbarea regimului de putere şi care este partea care se schimbă’.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 8 august, când va fi audiat Gheorghe Ştefan. (sursa: dcnews)

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.