O femeie a ajuns la Spitalul Judetean Neamt in stare groaznica, cu doua plagi la nivelul piciorului, infestate cu viermi.

Femeia a ajuns in noaptea de 9/10 august la Spitalul Judetean Neamt cu doua plagi, una la calcai si una la degetul mare al unui picior, care din cauza igienei precare au facut viermi, din aceasta cauza dar si pentru ca avea un nivel al glicemiei extrem de ridicat, ea a fost dusa direct la terapie intensiva”, a confirmat informatia dr. Cristinel Sava- purtator de cuvant al institutiei medicale

Pacienta sufera de diabet pe care nu l-a tratat corespunzator si a folosit ”leacuri babesti” care nu au facut decat sa-i agraveze boala, ajungand la plagi, care la randul lor nu au fost igienizate corespunzator sau chiar deloc, ajungand sa se infecteze si in interiorul lor sa se dezvolte larve de viermi.

S-a facut si o ancheta interioara la nivelul spitalului, care a confirmat aspectele relatate si nu exista suspiciuni ca viermii din plagi s-ar fi dezvoltat in spital.

Dupa igienizarea ranilor, femeia a ramas internata pentru a-i fi stabilizata glicemia si pentru a i se administra tratament corespunzator pentru diabet.

Nu stim deocamdata din ce localitate este pacienta si nici varsta ei.

ERATA- purtatorul de cuvant de la spital a revenit dupa publicarea articolului si precizeaza ca in mod eronat ne-a fost furnizata informatia conform careia si a doua plaga, cea de la degetul mare al piciorului, ar fi fost infestata cu viermi si isi asuma greseala. Pentru ca plaga era profunda, initial s-a crezut ca e aceeasi situatie ca la calcai, apoi s-a constatat ca e doar o plaga infectata.

Ionut CORFU

P.S. PICIOR DIABETIC-  Termenul de „picior diabetic“ include leziunile apărute la nivelul membrelor inferioare la pacienţii cu diabet. Leziunile interesează concomitent pielea, ţesutul subcutanat, nervii, vasele şi ţesutul osos. Este întâlnit la 1-5% dintre diabetici, la care, de regulă, boala este de durată şi adesea neglijată. Cauzele majore ale apariţiei PD sunt neuropatia (afectarea nervilor piciorului), arteriopatia (afectarea vaselor de sânge ce irigă piciorul)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.