Pe fondul gravelor probleme de alimentare cu apă a județului Neamț, senatoarea Diana Șoșoacă a declarat într-o intervenție în Parlament, că a formulat plângere penală privind jaful de la Apaserv, companie controlată și adusă în pragul falimentului de PSD Neamț. Aceasta spune că a sesizat și Curtea de Conturi, cerând totodată guvernului și ministerelor de resort, să demareze urgent verificări la Apaserv, pentru a fi trași la răspundere cei care se fac vinovați de situația în care a ajuns compania din subordinea CJ Neamț, dar și pentru a identifica soluții de remediere.

Diana Șoșoacă cere și demiterea lui Vlad Angheluță, pus de PSD director la Apaserv și anunță că a depus o plângere pe numele acestuia la Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD), pentru că a afirmat că vinovați de reducerea presiunii la apă în Târgu Neamț, ar fi cetățenii care s-au întors acasă din străinătate.

Depășiți de situație și de numărul de protestatari care au ieșit în stradă să pună presiune și să obțină răspunsuri, autoritățile locale, conducerea Apaserv, inclusiv prefectul de Neamț, au mers sau au fost chemați la București, pentru a-i cere premierului Marcel Ciolacu, un sprijin financiar din fondul de rezervă al României. Până în acest moment, nemțenii nu au primit un răspun oficial, sau cel puțin dacă au primit acest răspuns, nu a fost făcut public”, a spus Diana Șoșoacă, de la tribuna Parlamentului.

Într-adevăr, în urmă cu aproximativ o lună, Daniel Harpa și Vlad Angheluță au mers la București pentru a cere sprijin de la Ciolacu în problema Apaserv, însă de atunci, nimeni nu a mai pomenit nimic de rezultatul vizitei. Conform surselor tvmneamt.ro, Ciolacu a refuzat ferm solicitările delegației de la Neamț. Astfel, printre PSD-iști se vorbește că actuala conducere a PSD Neamț nu valorează mai nimic în fața celor de la centru, ceea ce în traducere politică, echivalează cu un dezastru, pentru că problema apei în județ este asociată (și asta pe bună dreptate) ca imagine cu PSD, iar rezultatele acestei pietre de moară, se vor vedea în mod sigur la următoarele alegeri. Mai mult, prin PSD vorbește că în perioada următoare (termen mediu), Bucureștiul va opera schimbări majore la PSD Neamț, tocmai în ideea de a mai salva ce se poate salva după dezastrul lăsat de gașca Arsene și preluat de urmașii săi.

Senatoarea Șoșoacă, interpelare în Parlament: ”Incompetența criminală a CJ Neamț și Apaserv”

Senatoarea Diana Șoșoacă a susținut o interpelare în Parlament, adresată prim ministrului Ciolacu, Ministrului Justiției, Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Obiectul interpelării a fost ”Incompetența criminală a Consiliului Județean Neamț și Apaserv”.

Ceea ce se întâmplă în județul Neamț, depășește barierele realității”, susține senatoarea Șoșoacă, referindu-se la criza apei, care s-a extins în aproape tot județul, dar care lovește cel mai crunt în Târgu Neamț și în Roman, dar și în comune ca Agapia, Bălțătești, Vânători Neamț, Răucești, Grumăzești, Horia sau Ruginoasa. În total, sunt afectați peste 200.000 de oameni, adică jumătate din populația județului

Aceasta mai amintește și de proiecte de aproape 600 de milioane de euro pierdute de compania din subordinea CJ Neamț (interimar- Ion Asaftei), ambele entități fiind controlate de PSD de peste 7 ani de zile. Apaserv a reușit să obțină recent doar 15 milioane de euro, bani care trebuie cheltuiți până la sfârșitul acestui an, ceea ce este aproape imposibil.

Diana Șoșoacă mai afirmă că a formulat plângere penală pentru jaful patronat de Mafia PSD Neamț la Apaserv, a sesizat și Curtea de Conturi și a cerut miniștrilor interpelați, să trimită în Neamț Corpurile de Control ale ministerelor pe care le conduc.

Întregul discurs al senatoarei Diana Șoșoacă:

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.