Vinerea trecuta a fost data ultima pana la care s-au primit cererile de subventii acordate pentru agricultura ecologica, sector vegetal. La numai cateva zile, s-a si stabilit suma totala alocata pentru aceast finantare, defalcata apoi pe tipuri de operatori ecologici. Este vorba despre suma totala de 10,6 milioane de lei, fonduri cu destinatie expresa: sprijinirea operatorilor din sistemul de agricultura ecologica. Banii se vor acorda sub forma unui ajutor specific de minimis compensatoriu exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica. Obiectivul schemei este de a se asigura un echilibru al ajutoarelor care se acorda pentru operatorii aflati in perioada de conversie in anul 2013, comparativ cu anul 2012, pentru exploatatiile inscrise in sistemul de agricultura ecologica – din sectorul vegetal, pe doua tipuri de ferme, diferentiate prin dimensiunea exploatatiei agricole, fiind cuprinse intre 0,3 – 5 ha si intre 5,1 – 20 ha.
Cuantumul sprijinului financiar este de 1180 lei, care reprezinta contravaloarea a 270 euro a compensatiei financiare a sumelor acordate, pentru anul 2013, operatorilor inscrisi in sistemul de agricultura ecologica – sectorul vegetal cu exploatatii cuprinse intre 0,30 ha – 5 ha. Suma de 845 lei, care reprezinta contravaloarea a 192 euro, va fi compensatia financiara acordata operatorilor inscrisi in sistemul de agricultura ecologica – sectorul vegetal care au ferme cu suprafete cuprinse intre 5,1 ha – 20 ha, inclusiv.
O exploatatie agricola ecologica poate beneficia de cel mult 15.000 de euro prin aceasta schema intr-un singur exercitiu financiar, neexistand limite privind numarul de sesiuni la care fermierul poate depune cereri. Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiariilor incepand cu data de 2 decembrie 2014. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Neamt verifica permanent modul de acordare a ajutorului de minimis catre beneficiarii legal cuveniti.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.