Ionel Arsene (presedintele CJ Neamt, inculpat in doua dosare penale) a lipsit si de la sedinta de CJ de ieri. Este a doua absenta consecutiv in doua zile de la sedintele CJ Neamt. Arsene se afla la Bucuresti (ca mai tot timpul dealtfel) unde participa la sedinte si intalniri de partid in contextul noii crize politice, declansate tot de PSD. El are la dispozitie masina (BMW X6) si sofer dar incaseaza si salariu (aproximativ 16.000 de lei), toate suportate de nemteni din taxele si impozitele lor.

Dupa ce a lipsit de la prima sedinta (marti 20 noiembrie), dand dovada de o maxima ipocrizie, Arsene i-a urecheat pe consilierii judeteni PNL (opozitia) pe pagina lui de faebook, reprosandu-le ca nu s-au prezentat la sedinta iar proiectele de pe ordinea de zi nu au putut fi votate. A fost nevoie de a doua sedinta, cea de ieri, de la care au lipsit 10 aleși județeni, 5 de la PNL și 5 de la PSD (cu tot cu șeful lor). Astfel că proiectele votate (inclusiv cel cu extinderea iluminatului public în Piatra Neamt) nu ar fi trecut doar în baza voturilor alianței majoritare (doar 13 din 18 uzual), noteaza vestea.net

Cele două ședințe arată că PSD are majoritatea doar pe hârtie la CJ Neamț atât timp cât nu reușește să-și mobilizeze proprii aleși și are nevoie și de voturile opoziției pentru a trece orice proiect.

Presa centrală a dat în aceste zile mai multe stiri în care Arsene era localizat la sedintele CEX PSD, deci la activităti politice care nu au nicio legatura cu atributiile de presedinte CJ Neamt.

Ședința de ieri a fost condusă de vicepreședintele Ion Asaftei care, pentru a se asigura că este întrunit cvorumul, i-a sunat înainte pe liberali rugându-i să vină la ședință. Altfel spus, Asaftei (ALDE) trebuie să facă un adevărat dans pe sârmă cu o opoziție ostilizată până acum de atitudinea arogantă a lui Arsene, mai scrie sursa citata.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.