Descoperire cel puțin dubioasa in orașul Roman. Un plic suspect a fost găsit  miercuri dimineața (14 martie) intr o cutie poștala din fata unui oficiu al Postei Romane. Un angajat care a ridicat corespondenta, atunci cand a luat mai multe scrisori din cutia poștala a văzut ca dintr-una dintre ele curge un praf de culoare alba.  Speriat, omul și-a anunțat superiorii iar aceștia au sunat la 112.
Imediat la fata locului au ajuns mai multe echipaje de poliție dar și reprezentați ai ISU Neamt. Așa cum prevede procedura, zona a fost împrejmuită pentru cercetari și a fost chemat laboratorul mobil al ISU de la Iasi ( singurul de acest fel din zona Moldovei ).
Deși autoritățile inca nu au oferit un punct de vedere oficial privind acest caz, surse din rândul anchetatorilor susțin ca plicul suspect nu avea trecut niciun nume la expeditor, iar destinatarul ar fi un bărbat din comuna Pâncesti.  Verificările ulterioare au aratat ca numele trecut la destinatar este real, dar aparține unui bărbat din orașul Roman. Polițiștii încearcă acum sa vadă dacă acesta ar putea fi ținta unei glume de prost gust  sau dacă substanța din plic face parte din rindul celor periculoase. S-a mai stabilit ca plicul a fost pus in cutia poștala cu cel mult 24 de ore înainte de a fi găsit. Dacă exista in zona camere de supraveghere, imaginile surprinse de  acestea vor fi verificate  pentru a se afla identitatea expeditorului.
Pana la aceasta ora ISU nu s-a pronunțat in acest caz, iar informațiile neoficiale spun ca plicul va fi trimis spre o analiza mai amănunțită la București.
Cazul a intrat in atenția DIICOT, având in vedere ca nu se exclude ipoteza ca scrisoarea sa conțină substanțe interzise de lege.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.