Ploile au facut prapada noaptea trecuta. La Pipirig sunt zeci de curti si case inundate, dupa ce raul Ozana a iesit din matca. In jurul orei 6, in zona a fost emis mesaj de atentionare prin Ro Alert, cod rosu de inundatii.

Potrivit primelor estimari de la fata locului, la Pipirig sunt aproximativ 30 de case si 60 de curti inundate, interventia fortelor ISU fiind ls ora 9 inca in desfasurare. ”Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Neamț, pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig, lucratori de la SGA Neamț, lucrători de la SDN și militari de la IJJ intervin mijloace specifice pentru evacuarea apei din locuințe și curți in comuna Pipirig.  Au fost îndepărtate aluviuni de pe DN 15 B, km 25, pe raza comunei Pipirig”, a anuntat ISU Neamt.

Drumul National (DN 15 B) care trece prin comuna a fost blocat in cursul noptii, in jurul orei 3, dupa ce un torent din satul Stanca a adus aluviuni pe csrosabil. In jurul orei 6, traficul rutier a fost reluat, mai intai pe un sens, apoi pe ambele sensuri de mers.

Si drumul national din Poiana Teiului a fost blocat in cursul noptii dupa ce mai multi copaci au cazut pe carosabil, iar un torent a acoperit carosabilul cu aluviuni. Traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri in jurul orei 9.

Mai multe localitati din zona de munte a judetului Neamt sunt sub cod portocaliu de ploi torentiale, valabil pana la ora 10: Bicaz, Pângărați, Crăcăoani, BicazChei, Poiana Teiului, Gârcina, Bicazu Ardelean, Hangu, Tarcău, Alexandru cel Bun, Tașca, Ceahlău, Grințieș, Negrești;

Imagini din Pipirig:

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.