Inca de la aparitia stirii ca PMP Neamt a fost decapitat de la centru si Laurentiu Dulama nu mai este presedintele organizatiei din Neamt a partidului, au inceput sa apara diverse scenarii care au prins contur ieri, cand de dimineata se vorbea despre negocieri la nivel local intre PMP si PNL, pentru a se forma o noua majoritate in Consiliul Local Piatra- Neamt, compusa din consilierii celor doua formatiuni politice.

Din informatiile noastre, aseara, in jurul orei 18, era programata o intalnire intre consilierii locali PMP si reprezentanti ai PNL. Din partea PMP, ”ostilitatile” par a fi conduse de Sauciuc Cristian.

La prima vedere, toata tarasenia pare a fi pusa la cale pe model basist, mergandu-se pe o strategie de genul ”sa le dam ceață, sa nu mai inteleaga nimeni nimic”.

Mai intai este scos basma curata Dulama, cel care acum merge pe ”eu sunt mic, nu stiu nimic”, pentru ca el nu mai este seful, deci nu poate lua decizii, asa ca altii sunt responsabili de aceste miscari, deci Dulama ramane cu onoarea nepatata, in caz va fi nevoie vreodata sa se revina la formula PSD- ALDE- PMP.

Este anuntat ca sef de organizatie la Neamt, Corneliu Bichinet, de la Vaslui, care inca nu a ajuns in zona unde a fost numit sef de partid, cu toate ca aici se petrec lucruri importante, imediat dupa schimbarea conducerii organizatiei.

Pe oricine de la PMP intrebi acum ce se petrece, nimeni nu stie sa spuna exact si se arunca pisica ba la centru, ba la Dulama, ba la Bichinet, si mai nou, la Cristian Sauciuc, consilier local PMP, in capul caruia se pare ca se vor sparge toate, in caz de esec.

Surse din partid insinueaza ca Sauciuc poarta negocieri de capul lui si ca joi, cand este programata venirea lui Bichinet s-ar putea ca Sauciuc ”sa raspunda conform statutului partidului in caz ca nu l-a respectat”, declara sursa.

Daca ar fi sa luam de buna declaratia viceprimarului PMP, Bogdan Gavrilescu, cel care in aceasta dimineata a spus ca nu a participat la nici o negociere cu PNL si nici nu a stiut de asa ceva, inseamna ca Sauciuc s-ar putea sa se alega cu retragerea sprijinului politic, pentru ca intr-adevar, a pornit totul din proprie initiativa, varianta greu de crezut, dar de luat in calcul.

Daca Sauciuc a pornit negocierile dupa indicatii de la centru si dupa un plan stabilit de acolo, cel tarziu vineri, spun surse din PMP, va fi anuntata noua majoritate din Consiliul Local, respectiv PNL- PMP.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.