Nemteanul Sebastian Burduja (34 de ani) a fost numit ieri în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Finanţelor Publice, conform unor surse guvernamentale, anunta gandul.info

Este a patra functie primita de la PNL de Burduja, intr-un timp extrem de scurt. In luna martie 2019, Burduja trece la PNL cu tot cu PACT, o formatiune politica obscura, de dimensiunile unei boxe de bloc. Imediat, a urmat o ascensiune fulminanta a lui Burduja, la care liberali cu zeci de ani vechime in partid, pot doar sa viseze. Dupa ce a predat PACT la PNL, a primit functia de vicepresedinte PNL la nivel national, apoi i se incredinteaza o a doua functie in partid, cea de presedinte al Organizatiei PNL Sector 1- Bucuresti. Dupa cateva zile de la instalarea Guvernului Orban, Burduja mai primeste o functie, a treia, de data aceasta la o companie de stat. Pe 11 noiembrie, Burduja este propus ca membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, una dintre cele mai profitabile companii de stat din Romania. Dupa nicio luna, pe 10 decembrie, Burduja primeste o a patra functie, cea de secretar de stat in Ministerul Finantelor, fiind plantat astfel, de-a dreapta ministrului Cîțu.

Sebastian Burduja este fiul lui Marinel Burduja. Acesta a fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații.

Ca orice copil de bugetar cu posibilitati materiale reduse, Sebastian Burduja a studiat la Universitati de prestigiu din SUA, iar dupa studii a fost ”vaccinat” la Banca Mondiala, revenind apoi in Romania sa salveze patria din mainile ”ciumei rosii”, fiind nelipsit de la protestele #rezist din anul 2017.

Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, iar in 2016 a candidat ca independent la parlamentare. Cu PACT, partidul infiintat de el, nu a avut nici un succes politic sau profesional major.

În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

Dupa ce a trecut la PNL, in presa centrala au aparut informatii conform carora, pretul pentru functia lui Sebastian Burduja din PNL Bucuresti a fost o vila de pe Coasta de Azur, pusa la bataie de tatal acestuia.

Silviu Mănăstire șterge pe jos cu Burduja (PNL): „Un mucos fără carieră, fără experiență… vrea să dea vila lui babacu de pe Coasta de Azur pe șefia organizației PNL sector 4”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Rilă, rilă securilă!
    Flăcăul are un CV pe care dacă îl citești te ia cu fiori doar că în privat este “caiet de 1leu și 10 bani inafara că prinde fluturi cind deschide gura.
    Poate se ocupă tați să-i facă rost și de un consilier pe comunicare, PR, pentru-că altfel își poate folosi CV-ul pe post de hirtie igienică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.