PNL Cere anularea alegerilor pentru presedintele CJ Neamt si repetarea scrutinului, dupa ce apar tot mai multe informatii si dovezi, ca alegerile au fost fraudate. Mugur Cozmanciuc a facut publica sesizarea transmisa de PNL catre Biroul Electoral Central, prin care liberalii cer repetarea alegerilor. Din document reiese ca exista probe pentru demonstrarea fraudei: ”Fraude comise la aceste alegeri apar în toată țara. În mai multe localități din Neamț s-au înregistrat nereguli, iar organizația noastră județeană a depus o sesizare la Biroul Electoral Central, care însumează toate suspiciunile de fraudă electorală din Neamț.
Cele mai flagrante sunt:
– Borlești: alegători au fost mituiți pe stradă, înainte de a intra în secția de votare;
– Bicaz: un alegător a primit buletinul de vot pentru președinția CJ deja ștampilat în căsuța candidatului PSD;
– Roznov: președintele unei secții de votare a plecat cu ștampila de control acasă;
– Piatra Neamț, la o secție din Liceul “Spiru Haret”: urnele au stat nesigilate până la ora 17:30, când acest lucru a fost sesizat.
Cazurile încep să se multiplice în toată țara, iar județul Neamț doar se alătură unei liste negre, aflată în continuă creștere. În București se fac deja cercetări de către Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, iar suspiciuni de fraude sunt și la sectoarele 4 și 5.
De asemenea, au mai fost depuse sesizări de fraude electorale la Focșani și în județul Vaslui. Fraudele ne arată faptul că unii politicieni nu au înțeles nici în 2020 că alegerile sunt o exprimare a voinței alegătorilor, nu a celor care numără voturile!”, spune Mugur Cozmanciuc.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.