PNL Neamt- Mesaj privind 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal

Suntem cel mai mare partid al României, indiferent de scorul din sondaje de la un moment dat. Este o carte de vizită unică, pe care nu o mai are nici un partid. Istoria Partidului Național Liberal este o istorie de 147 de ani în slujba modernizării României, iar asta vom face și în continuare. Din 1875 ne aflăm în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933.

Partidul Național Liberal este un partid pentru viitorul României, nu doar un partid cu o istorie mare. Creșterea, afirmarea și dezvoltarea României reprezintă împreună brandul Partidului Național Liberal, sunt în ADN-ul partidului, de la formarea sa până astăzi.

Pentru PNL, România modernă înseamnă România Europeană. De la începuturile sale și mai ales în ultimii 30 de ani, PNL a ales Europa, a mers mereu spre Europa și a susținut cu succes aderarea noastră la UE și la NATO. Astăzi România este parte din comunitatea euro-atlantică pentru că PNL a militat și a acționat mereu către acest obiectiv.

După aproape un secol și jumătate, PNL și-a asumat din nou responsabilitatea la guvernare într-un moment cheie pentru România: gestionarea unor crize globale, pe de-o parte, precum pandemia sau războiul din Ucraina și derularea unui program istoric de investiții europene, la un nivel fără precedent.

PNL va rămâne un apărător și un garant al valorilor fundamentale care au dus România în Europa: libertate și democrație, o economie liberă, creștere prin investiții, o justiție independentă, presă liberă. Sunt lucruri pe care le-am apărat în cele mai negre momente ale istoriei.

Proiectul PNL pentru următorul deceniu, la aproape un secol și jumătate de existență este: „A doua modernizare a României” – care înseamnă ridicarea țării, a comunităților, a infrastructurii, a economiei, a școlii și educației românești (România Educată).

“PNL își va asuma această misiune istorică, așa cum a mai făcut-o în trecut, când guvernarea liberală a făcut prima mare modernizare a statului român de după Marea Unire, când a dat infrastructura, legile și instituțiile fundamentale ale României Mari. Acum, PNL va desăvârși a doua mare modernizare a României. După decenii de regimuri autoritare, totalitarism și o lungă tranziție obositoare cu costuri pentru cetățeni, Partidul Național Liberal va reașeza România în prima linie a țărilor democratice și prospere din Lumea liberă” – Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL (moțiunea “Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”, prezentată la Congresul PNL din 10 aprilie 2022).

 sursa: Biroul de presă al PNL Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.