PNL Neamt îi cere intr-un comunicat de presa, demisia prefectului PSD Adrian Niță, căruia i se sugereaza ca poate pleca odată cu Arsene, după ce acestuia i-a cerut Marcel Ciolacu să plece din functia de presedinte PSD Neamt.

Liberalii nemteni îi reproseaza prefectului PSD, in special faptul ca reactioneaza cu intarziere după prabusirea podului de la Luțca. ”Prefectul PSD Adrian Niță trebuie să demisioneze! Autoritățile competente urmează să stabilească cine se face vinovat de dezastrul de la Luțca.

Poate ar fi fost de aşteptat ca, în acest timp, prefectul PSD, Adrian Niță să-și ia rolul în serios și să-și exercite, cu maximă imparțialitate, atribuțiile care-i revin, cu atât mai mult cu cât gravitatea situației cere o serie de investigații urgente pentru verificarea siguranței celorlalte structuri rutiere la nivelul județului. Nu aşa s-a întâmplat, însă.

Preocupat mai degrabă de participarea la evenimente publice unde nu are ce căuta, dornic de fotografii și interviuri, de petreceri și evenimente organizate de PSD, prefectul Adrian Niță uită sau pur şi simplu neglijează ce trebuie să facă în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Este impardonabilă întârzierea cu care acesta convoacă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru o analiză a tuturor podurilor din județ, care să preîntâmpine o nouă tragedie ca cea de la Luțca, deși există numeroase semnale că și alte poduri au probleme la structurile de rezistență.

Știe, la fel ca orice nemțean, că intersecția dintre Gâdinți și drumul către Sagna, pe unde a fost deviat traficul ca urmare a prăbușirii podului de la Luțca, este denumită „intersecția groazei”, din cauza numărului mare de accidente. Nimeni nu-l împiedică să facă toate demersurile pentru ca în acea intersecție să existe în permanență un echipaj al poliției rutiere, care să dirijeze circulația și, ulterior, să fie montat un semafor.

Atribuțiile îi permit, de asemenea, să ceară, inclusiv colegilor și prietenilor săi din PSD, de la Consiliul Județean, urgentarea anchetei interne pentru stabilirea vinovaților. Și, nu în ultimul rând, îi poate solicita, oficial, lui Ionel Arsene, şeful său de partid și președintele Consiliului Județean Neamț, explicații cu privire la atribuirea contractului de modernizare a podului de la Luțca către o firmă de casă a PSD.  

Nimic din acestea nu s-a realizat.

Prefectul PSD, Adrian Niță este depășit de situație. Este un lucru de la sine înțeles. Atitudinea cu care a tratat dezastrul de Luțca denotă un caracter slab, lipsit de orice simț al răspunderii, al penibilului şi al demnității. Prin indolența și incompetența sa, Niță pune în pericol, în fiecare zi, siguranța nemțenilor. E timpul ca prefectul PSD să-şi asume lipsa de reacție față de situațiile grave, inactivitatea şi slaba implicare, prin semnarea demisiei, cât mai repede cu putință. Este chiar un moment prielnic, poate pleca în acelaşi timp cu Ionel Arsene, căruia i s-a cerut suspendarea”, se arata in comunicatul semnat Biroul de presă al PNL Neamț, la care este atasat fotomontajul de mai jos.

I.C.

1 COMENTARIU

  1. Doi cocalari formați la scoala pokeristului Pinalti. Unul se trage-n poze pe pod, celălalt hranește cu grăunțe gâștele sub pod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.