O nouă numire controversată marca PSD Neamț. De la lipit afișe, la șefia Complexului  de Servicii „Romanița”

Comunicat de presă- PNL Neamț: În plin scandal vis-a-vis de centrele pentru bătrâni disfuncționale descoperite și în județul Neamț, unde vinovați s-au găsit a fi apropiați ai PSD Neamț, o altă numire, de asemenea pe filieră politică, arată că incompetența și relațiile de partid merg mână în mână pentru a conduce o instituție publică care ar trebui să protejeze rezidenți vulnerabili, fie că vorbim despre vârstnici sau copii cu dizabilități.

Recent, Eduard Ovidiu Gavril a fost numit, în urma unei dispoziții a DGASPC Neamț, la conducerea provizorie a Complexului de Servicii „Romanița”, din municipiul Roman.Vorbim despre un centru care găzduiește copii cu dizabilități, urmărind să îi sprijine pe aceștia, cât și pe părinții lor, atât din punct de vedere material, dar și prin programe de pregătire, consiliere phihologică, asistență medicală și educativă. Complexul se află sub tutela DGASCPC Neamț, unde a lucrat până în prezent și domnul Gavril, pe postul de instructor-educator. De asemenea, Eduard Gavril este și consilier județean din partea Pro România, partid în care nu a fost chiar scutit de scandaluri, fiind acuzat, la un moment dat, de violență fizică față de un coleg.

Legăturile domnului Gavril cu PSD Neamț sunt, de asemenea, profunde și arată, de fapt, motivul real al promovării acestuia într-o funcție de conducere pentru care nu deține nicio calificare sau pregătire specifică.

Eduard Ovidiu Gavril este prezent frecvent în fotografiile de grup ale social democraților nemțeni, ocupând un loc în rândul din spate și părând mereu confuz față de rolul pe care îl are acolo. Fratele șoferului lui Ionel Arsene, Gavril a devenit omul de bază al președintelui PSD Neamț, Vasilică Harpa, care îi încredințează treburile de casă ale partidului, de la lipit afișe, la prezența discretă la unele evenimente politice ale PSD.

Oare ce vină poartă copiii de la centrul Romanița, pentru a fi prinși în jocul politic al PSD, care își promovează oamenii în funcții de conducere, fără concurs, fără dovada pregătirii pentru ocuparea acestei funcții. Bineînțeles că aceasta nu este o practică nouă în PSD, unde domnul Vasilică Harpa a dispus numirea în funcții de conducere, remunerate foarte generos, și a altor apriopiați ai săi, care nu s-au dovedit nici mai competenți și nici mai responsabili decât este Eduard Gavril. Din păcate, dezinteresul și goana după bani a acestor oameni fac tot mai multe victime în județul Neamț, oameni nevinovați care au de suferit tocmai în instituții menite să îi protejeze și să le ușureze traiul zilnic. Așa cum s-a întâmplat și în cazul centrului pentru vârstnici din Pângărați, unde 21 de oameni în etate au fost siliți să trăiască luni de zile în condiții precare, cu lipsuri materiale și la mâna unui personal nepregătit profesional pentru funcțiile ocupate, sub conducerea finului președintelui Consiliului Județean, Ion Asaftei, susținut în această funcție de PSD Neamț.

Oare cât va dura până când Complexul „Romanița” va ajunge într-o situație similară, iar acești copii deja împovărați de viață, vor ajunge victimele unor jocuri politice fără scrupule?

Ce îl califică pe domnul Gavril să conducă acest centru? Loialitatea față de Vasilică Harpa a ajuns să fie suficientă pentru a ocupa orice funcție în județul Neamț? Cât de departe merge PSD Neamț în umilirea celor mai vulnerabile persoane, care sunt supuse indiferenței și incompetenței unor politruci care caută doar bani și funcții călduțe?

Nu vom închide ochii în fața acestor nedreptăți, care trebuie să ia sfârșit. Numirile politice în funcții de conducere fac victime și acest lucru s-a văzut, mai ales în cazurile recent descoperite.

Domnule președinte PSD Neamț. Vasilică Harpa, sunteți responsabil pentru oamenii pe care îi trimiteți să conducă. Incompetența lor este incompetența dumneavoastră. Nu îi mai umiliți pe nemțeni! Nu vă mai lăfăiți pe banii oamenilor pe care îi tratați cu indiferență și dispreț.

Nu vă lăsăm să tranformați „Romanița” într-un alt cămin al groazei!- Echipa PNL Roman

I.C. (sursa foto- PNL Neamț)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.