PNL Neamț: ”O nouă ședință de C.J., un nou refuz al PSD de a discuta soluțiile PNL pentru Luțca”

Comunicat de presa PNL Neamt: Preocupat  mai degrabă de termenul  din 11 noiembrie în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție, Ionel Arsene refuză și de această dată să introducă pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de joi, 10 noiembrie, cele două proiecte inițiate de PNL Neamț care ar normaliza situația de la Luțca.

Reamintim, au trecut mai bine de cinci luni de la prăbușirea podului și mai bine de două luni de când consilierii județeni ai PNL au venit cu soluții clare, concrete, care ar rezolva situația rezultată în urma dezastrului rezultat: construcția unui pod temporar de pontoane, pentru reluarea rapidă a circulației și realizarea unui Studiu de Fezabilitate în vederea construirii unui nou pod, cu finanțare de la Guvernul României. De la data depunerii celor două proiecte au fost convocate mai multe ședințe ale Consiliului Județean Neamț, ordinare și extraordinare, dar cele două proiecte nu s-au regăsit niciodată pe ordinea de zi pentru a fi dezbătute.

Complicitatea președintelui PSD Neamț, Vasilică Harpa, care nu întreprinde niciun demers în favoarea celor 20.000 de oameni afectați de prăbușirea podului este cel puțin suspectă. Apreciem că responsabilitatea funcției pe care o deține îl obligă la o analiză foarte serioasă a întregii situații și ar trebui să-l determine să întreprindă demersuri pentru ca cele două proiecte ale PNL să fie dezbătute în Consiliul Județean, mai ales că majoritatea în acest for legislativ este deținută de PSD.  Din nefericire, această atitudine demonstrează că nu este altceva decât un om de paie, fără putere de decizie, aflat, indiscutabil, sub papucul și la ordinele lui Ionel Arsene.

La ședința din 10 noiembrie, consilierii județeni ai PNL vor vota în favoarea proiectului de hotărâre privind o posibilă finanțare pentru Spitalul Județean Neamț, dar la celelalte proiecte se vor abține, în semn de protest față de atitudinea discreționară a PSD Neamț, care nu înțelege că cei 20.000 de nemțeni din zona Luțca au nevoie de soluții urgente.

De asemenea, îi solicităm președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, să renunțe la confortul din București și să convoace ședințele cu prezență fizică, la sediul instituției, la care să participe nemijlocit. Ar fi o atitudine care ar demonstra măcar un minim respect la adresa nemțenilor. Valentin Stavarache- Liderul Grupului consilierilor județeni ai PNL Neamț

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.