Comunicat de presă- PNL Neamț:

PSD nu dă doi bani pe sănătatea nemțenilor.

Incompetență dusă la extrem: PSD Neamț votează pentru respingerea unui proiect vital pentru siguranța Spitalului Județean de Urgențe Piatra-Neamț!

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Județean Neamț s-a aflat un proiect de hotărâre pentru încetarea implementării proiectului de „Reabilitare, modernizare, extindere infrastructură de fluide medicale, instalații electrice, instalații de ventilație și climatizare pentru creșterea rezistenței la incendiu în cadrul  Spitalului Județean de Urgențe Piatra-Neamț”.

Acest lucru se întâmplă după ce același spital a fost subiectul unui incendiu care, în noiembrie 2020, a luat vieți nevinovate și a pus în pericol de moarte zeci de oameni bolnavi, cadre medicale și personal al spitalului, oameni care au fost grav răniți și afectați în incendiu. În ciuda faptului că acest proiect, care propunea extinderea și consolidarea infrastructurii medicale pentru a împiedica astfel de tragedii a primit deja finanțare pentru a fi pus în aplicare, majoritatea PSD Neamț, sub conducerea domnului Vasilică Harpa, a decis că siguranța nemțenilor nu merită bătaia de cap și a propus încetarea proiectului.

Care este raționamentul din spatele acestei decizii, domnule președinte PSD, Harpa? O decizie care arată că pentru PSD Neamț, tragedia de acum trei ani nu a însemnat nimic, că moartea unor nemțeni nevinovați nu merită minima preocupare pentru un proiect care poate salva sute de vieți în viitor.

De ce, domnul Harpa, puneți în pericol acești oameni, prin lipsa de competență și interes a PSD-ului pe care îl conduceți, împărțind funcții cu salarii colosale tovarășilor dumneavoastră, în timp ce proiectul care ar putea preveni un alt dezastru la Spitalul Județean Neamț, este respins fără nicio motivație pertinentă?

Nu există alt răspuns la aceste întrebări decât crasa impertinență a PSD Neamț, incompetența și nemăsurata indiferență cu care sunt tratați nemțenii de ani de zile de această clică politică.

Ceea ce ați făcut astăzi este un afront față de memoria celor care au ars în Spitalul din Piatra Neamț, față de personalul medical care își riscă zilnic viața, în lipsa unor măsuri efective de prevenire a incendiului într-un spital județean, față de toți nemțenii pe care îi puneți în pericol și față de care nu aveți niciun respect!

Câți oameni trebuie să mai moară la Neamț pentru ca dumneavoastră, domnule Vasilică Harpa și partidul pe care îl conduceți, să nu mai puneți pe primul loc interesele politice și personale?

Câte tragedii trebuie să se mai întâmple în județul Neamț, ca dumneavoastră să aveți un minimum de responsabilitate și bun simț pentru a face ceva?

Cum este posibil ca, după ce o țară întreagă a fost martora dezastrului de la Spitalul Județean Neamț, să bateți cu pumnul în masă și să spuneți că un proiect pentru implementarea căruia s-au oferit fondurile necesare, un proiect care împiedică astfel de dezastre prin modernizarea și extinderea infrastructurii medicale, așa cum este firesc, nu este util pentru județul Neamț și să susțineți încetarea acestuia?

Este strigător la cer, domnule Harpa, domnilor consilieri județeni PSD, ceea ce faceți dumneavoastră astăzi, lipsa de moralitate pe care le-o arătați nemțenilor, lipsa de responsabilitate, incompetența pe care le afișați prin susținerea unei astfel de decizii care nu are nicio susținere logică!

Consilierii județeni liberali vor vota astăzi ÎMPOTRIVA acestui proiect criminal, care pune în pericol sute de oameni, pentru viețile cărora sunteți responsabili, domnilor consilieri PSD și domnule președinte Harpa!

Nu aveți dreptul, din funcția pe care o ocupați, să vă jucați de-a Dumnezeu și să vă bateți joc de siguranța oamenilor și de viitorul județului Neamț! Rușine!- Consilierii județeni ai PNL Neamț

I.C. (sursa foto- PNL Neamț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.