PNL nu se lasa, dupa ce in ultima sedinta de CJ Neamt, nu s-a reusit demiterea consilierului judetean PSD, Vasile Baciu si nici a șefei DGASPC Neamt, Cristina Păvăluță. Acestia au fost declarati incompatibili de instante dupa ce au pierdut procesele cu ANI, si desi trebuiau demisi demult, s-a reusit pastrarea lor pe functii prin diverse tertipuri. In cazul consilierului judetean Vasile Baciu, liberalii din CJ reclama faptul ca Arsene a evitat introducerea proiectului pe ordinea de zi, pentru a nu pierde majoritatea in Consiliul Judetean, pentru ca PSD a ajuns la capatul listei cu supleanti si in cazul unei excluderi a lui Baciu din CJ, nu are cine sa-i ia locul. In cazul Cristinei Păvăluță, sunt voci care spun ca trebuie pastrata in functie, pentru a nu se pierde closca cu puii de aur, adica trebuie pastrat controlul asupra bugetului enorm al DGASPC Neamt. Ea este partenera de viata a lui Dan Constantin, un fel de maestru al combinatiilor din judetul Neamt.

Consilierul judetean PNL Mihai Stoica, a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca incompatibilii trebuie sa plece urgent acasa, de aceea, va initia un proiect de hotarare in acest sens. ”Voi iniția un proiect de hotărâre pentru ca cei care sunt incompatibili să fie demiși și cred că vom iniția o nouă ședință extraordinară unde, dacă va exista voință și dezbatere, să îl votăm, plus alocarea de fonduri și rectificarea bugetară

Fostul prefect George Lazăr a tinut sa precizeze si cine sunt cei vinovati pentru pastrarea in functie a unor oameni carora instanta le-a spus clar ca trebuie sa plece acasa: secretarul judeţului şi prefectul judeţului, cărora le-a cerut să respecte legea. Lazar a mai atras atentia si asupra faptului ca Hotararile de CJ votate in sedintele la care a fost prezent si Vasile Baciu de cand a fost declarat incompatibil de instanta, pot fi atacate in contencios administrativ si anulate, cu efecte din cele mai grave pentru judetul Neamt, din punct de vedere administrativ.

Declaratiile lui Mihai Stoica (sursa video- Turn TV):

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.