Recorder a publicat ieri un reportaj video devastator despre caracatita formata in Neamt in jurul lui Ionel Arsene, prin care lucrari de infrastructura de sute de milioane de euro, ajung doar la firmele de casă ale PSD. Subiectul principal al reportajului, este evident, prabusirea podului de la Luțca, reabilitat de firma familiei Rotaru: Romică- fost vicepresedinte PSD al CJ Neamt si fiul acestuia, Alexandru- fost deputat PSD in legislatura 2016-2020. Numitorul comun al acaparării a tot ceea ce inseamna lucrari de infrastructura rutiera in Neamt, este firma lui Gheorghe Vlasie zis Ginel, cunoscut drept ”cumătrul lui Arsene”.

Desi a trecut aproape o luna de zile de la catastrofa de la Luțca, iar ancheta a fost preluata de DNA, pana astazi, anchetatorii nu au transmis nimic publicului despre stadiul cercetarilor, nici daca in cauza a fost identificat vreun suspect.

Ca element de noutate, din reportajul celor de la Recorder, reiese ca pana si inginerul care s-a ocupat de lucrarile la podul de la Luțca, este membru PSD. ”Cazul podului de la Luțca sintetizează perfect modul de funcționare al acestei uriașe afaceri: baroni locali care primesc fonduri de la centru, firme de partid care câștigă toate contractele și lucrări făcute de mântuială, care cedează la scurt timp după inaugurare.

În județul Neamț, rețeta a fost șlefuită până la granițele absurdului: politizarea investițiilor de infrastructură a devenit atât de sufocantă încât nu doar firmele de construcții sunt alese preferențial, ci chiar și inginerii care coordonează lucrările trebuie să aibă carnet de partid.

Vă prezentăm o poveste incredibilă despre corupție, slugărnicie și incompetență. Povestea din spatele unui morman de moloz”, spuns jurnalistii Recorder.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.