Podul prăbușit de la Luțca: Consiliul Județean Neamț a stabilit vinovatul înainte de finalizarea dosarului și își ia avocați pentru recuperarea prejudiciului, scriu cei de la Libertatea, după ce la initiativa lui Arsene, CJ Neamt a adoptat o hotarare prin care urmeaza sa se angajeze o casă de avocatura care sa reprezinte interesele CJ Neamt pentru recuperarea prejudiciului de la constructorul podului prăbușit, desi pana la aceasta ora, nu a stabilit nimeni (anchetator si/sau instanta) cine se face vinovat de catastrofă.

Libertatea: Ionel Arsene și consilierii județeni din Neamț dau vina pe una dintre firmele implicate în contract, se consideră păgubiți și au votat să-și ia avocați. Asta înainte ca dosarul penal deschis de DNA să fie finalizat.

Consiliul Județean Neamț, unde președintele CJ Ionel Arsene are o majoritate confortabilă, a aprobat achiziționarea de servicii juridice din afara instituției pentru a recupera prejudiciul în cazul podului care s-a dărâmat în localitatea Luțca, pe 9 iunie 2022.

În referatul de aprobare a hotărârii de Consiliu Județean, întocmită de vicepreședintele CJ Dragoș Chitic, un apropiat al lui Arsene, instituția se declară, practic, „victima” Darcons SRL, firma care a efectuat lucrările de reabilitare, și spune că i-a anunțat deja pe aceștia că le va cere compensații financiare „de cel puțin valoarea de inventar a podului”.

Consiliul Județean Neamț va fi apărat de o casă de avocatură cu experiență în toate spețele juridice ce pot apărea în cazul prăbușirii podului de la Luțca. Potrivit proiectului de hotărâre de CJ, aprobat la mijlocul lunii iulie, care a fost consultat de Libertatea, serviciile juridice se externalizează „în special pentru recuperarea prejudiciului și repunerea în situația anterioară producerii accidentului tehnic la acest obiectiv”…. continuarea articolului AICI

Vezi si

DOCUMENT! Vicepreședinte CJ Neamț aruncă bomba despre Podul prăbușit! Lucrările nu puteau fi „considerate terminate!!”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.