O nouă ”modă” la Piatra Neamț: aruncarea hainelor vechi la tomberon!, avertizează Poliția Locală Piatra Neamț. Amenzile în astfel de cazuri, pot ajunge până la 2.500 de lei.

În ultima perioadă, polițiștii locali s-au autosesizat cu privire la un fenomen tot mai des întâlnit: cetățenii care își schimbă garderoba, depozitează hainele pe care nu le mai îmbracă, pe platforma shelterelor.

Astfel, persoanele fără adăpost au ocazia de a împrăștia respectivele obiecte de vestimentație pe spațiile verzi sau chiar pe stradă, provocând disconfort vizual celorlalți cetățeni. Doar în ultimele două săptămâni, în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la sheltere, au fost identificate și mai apoi sancționate contravențional, 5 persoane care au depozitat saci cu deșeuri textile pe platforma shelterelor.

Pentru a se evita amenzile ce pot fi aplicate confom H.C.L. 228/2021, precizăm faptul că deșeurile textile se duc la depozitele speciale ori la containerele gestionate de către Direcția de Asistență Socială în vederea distribuirii acestora persoanelor aflate în nevoie.

Reamintim!

”Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurilor râurilor, lacurilor, sprijinite/lângă europubele, sheltere, coșuri de gunoi, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri de orice fel precum: resturi de materiale, gunoi de grajd, obiecte uzate, electrocasnice, obiecte de mobilier, produse textile” – art. 2, lit. „a”, H.C.L. 228/2021. Nerespectarea prevederilor sus amintite se sancționează contravențional cu amendă de la 1.500 la 2.000 de lei în cazul persoanelor fizice și de la 2.000 la 2.500 de lei în cazul persoanelor juridice”, se arată într-o informare a Poliției Locale.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. “deșeurile textile se duc la depozitele speciale” unde sunt acestea amplasate ?
    Dar si “containerele gestionate de către Direcția de Asistență Socială” unde sunt apllasate? Precizati locatia !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.