Politia locala a cheltuit in anul 2017 peste 1.100.000 de euro din bugetul primariei. Datele sunt dintr-un raport oficial la Politiei Locale Piatra-Neamt. In anul 2018 se mai fac niste angajari, deci e de presupus ca se vor cheltui si mai multi bani. Despre eficienta politiei locale si despre achizitiile facute de aceasta institutie din banii contribuabililor, ne abtinem sa comentam acum.

Ca si cum megabugetul politiei locale nu ar fi de ajuns, primarul Chitic supune spre aprobare in sedinta de CL de maine, 24 aprilie, un parteneriat prin care primaria va suporta contravaloarea a 400 de litri de benzina lunar, pentru un protocol de colaborare pe care politia locala il are cu politia nationala si care prevede ”o serie de patrulari mixte” in care se va merge cu masinile politiei locale pentru ”mentinerea ordinii si linistii publice”

Loading...

Sefii celor doua institutii care au facut protocolul sunt Paul Tablan si de Eugen Pancu. Zilele trecute, site-ul de stiri vestea.net publica o fotografie din 2017 care-l infatiseaza pe Eugen Pancu la o paranghelie organizata de Paul Tablan, in timp ce desface un bidon cu un lichid galbui, coincidenta, asemanator la culoare cu benzina(Vezi-  Fotografia zilei: PANCULE, MAI ADU O BUTELCĂ! (Anexă la „Fraţia Comisarilor”). Probabil ca astfel de petreceri sunt destul de productive din moment ce in urma lor rezulta protocoale prin care politistii nationali sunt plimbati pe benzina primariei. Decat sa-ti superi sefii din minister cu cereri pentru benzina, mai bine faci un protocol cu Pancu si ai rezolvat problema. Pe langa 1.100.000 de euro, mai incap si vreo 5 tone de benzina in plus pe an, din taxele si impozitele incasate de primaria lui Chitic. 400 de litri pe luna inseamna ceva mai mult de 10 litri pe zi, deci cam cat are bidonul lui Eugen Pancu. Cu 10 litri de benzina se parcurg vreo 150 de km. Ca benzina mai ajunge si prin alte rezervoare, credem ca sunt doar zvonuri, asa ca ramane la latitudinea consilierilor locali daca se aproba sau nu o risipa in plus.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ