În urma verificărilor efectuate de polițiștii locali de zonă – Poliția Locală Piatra Neamț s-a constatat că în locuințele sociale din cartierul Speranța locuiesc și alte persoane în afara celor care au primit repartiție și sunt titulare de contract.

Astfel, în perioada 09.06.2021 – 11.06.2021 polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au organizat și desfășurat, împreună cu reprezentanți ai Locativ Serv, o acțiune pe linie specifică pentru identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în Cartierul Speranța, situația copiilor minori și verificarea contractelor de închiriere.

Cu această ocazie au fost legitimate 34 de persoane și s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale titularilor de contract cu SC Locativ Serv pentru nerespectarea prevederilor art. 36 din O.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români (găzduirea unei persoane pe o perioadă neîntreruptă mai mare de 30 de zile, fără a anunța organele în drept).

Totodată a fost constatată și o infracțiune, pentru încălcarea art. 224 – Cod Penal (violare de domiciliu), o femeie de 21 de ani din Piatra Neamț ocupând în mod abuziv o garsonieră de pe strada Izvoare, împreună cu soțul și 3 copii minori.

Acțiunile Poliției Locale împreună administratorul locuințelor sociale (SC Locativ Serv Piatra Neamț) vor continua, pentru clarificarea situațiilor ocupării spațiilor locative aparținând municipalității.

sursa: Politia Locala

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.