Polițiștii locali din cadrul Birourilor Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț, împreună cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț, au desfășurat o acțiune specifică de depistare și identificare a persoanelor fără adăpost sau care apleau în mod repetat la mila publică.

În data de 26.09.2019, în intervalul orar 06.00 – 22.00, la nivelul Birourilor Ordine Publică ale Poliției Locale Piatra Neamț, s-a organizat și desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale. Cu această ocazie au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.140 de lei.

35 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 R  – privind încălcarea normelor de conviețuire socială, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 4.600 de lei.

Au fost depistate 15 persoane fără adăpost – majoritatea fiind gasite în incinta unor centrale termice dezafectate – care au fost îndrumate și conduse de către polițiștii locali și reprezentanții DAS Piatra Neamț, spre Centrul destinat persoanelor fără adăpost din cartierul Speranța, iar 5 minori au fost încredințați familiilor.

Totodată, o femeie fără adăpost, în vârstă de 41 de ani (L.N.), cunoscută cu afecțiuni psihice, a fost depistată în timp ce arunca cu pietre în ferestrele unui operator economic cu sediul pe strada Cuza Vodă din Piatra Neamț. Aceasta a fost preluată de către polițiștii locali și predată cadrelor medicale de la SJU Piatra Neamț, în vederea internării în Secția de Psihiatrie.

sursa: Politia Locala Piatra- Neamt

1 COMENTARIU

  1. Întrebați domnule ziarist, câte amenzi aplicate cerșetorilor de-a lungul timpului au fost achitate ( zero desigur)și care este finalitatea acestor acțiuni ? Ce beneficiu au cetățenii in urma acestor acțiuni? Boschetarii/ Cerșetorii își continua activitatea fara a păți nimic și fără a fi trasi la răspundere cu adevărat. Plătim taxe inutil, doar pentru leafa bugetarilor, in speța de fata, polițiștii locali, care se fac ca muncesc in fata contribuabililor.Un efect ar avea ca cei ce dau bani cerșetorilor, sa fie sancționați, ca la darea de mita, bineînțeles după o campanie anticersetorie. Suntem țara cerșetoriei, producem și exportam cerșetori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.