Politistii locali din Roman au prezentat raportul de activitate aferent lunii noiembrie din care rezulta ca munca depusa de acestia a fost complexa chiar daca nu seamana cu ceea ce vedem in filmele politiste americane.

Directia Politiei Locale din cadrul Primariei Municipiului Roman a desfasurat activitati specifice, conform legislatiei si a dispozitiilor primite de la conducerea Primariei. Aceste activitati au fost executate de personalul Politiei Locale atat ca actiuni independente, cat si in colaborare cu structuri specializate de ordine publica, respectiv Politia Municipiului Roman si Jandarmeria Neamt. Angajatii Politiei Locale Roman au participat la un numar de 196 misiuni planificate de asigurare a ordinii si linistii publice, patrule mixte pedestre si auto, in zone cu caracter criminogen ridicat, supravegherea Parcului Municipal si verificarea parculetelor de joaca pentru copii pentru a preveni producerea unor fapte antisociale. De asemenea, au participat la asigurarea fluentei traficului, supravegherea traseelor de deplasare si a zonei pentru prevenirea producerii de fapte antisociale la Colegiul National  „Roman Voda, Colegiul Tehnic Miron Costin Corp B, Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu”.

Impreuna cu Politia Municipiului Roman au fost organizate 22 de misiuni pentru combaterea cersetoriei, a furturilor din auto si buzunare in zonele aglomerate (piete, obor, bazar, magazine), mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica. Activitatea Politiei Locale pe parcursul lunii noiembrie este concretizata si prin depistarea a 11 cersetori ce au fost sanctionati contraventional si prinderea si predarea catre Politia Municipiului Roman a 3 hoti. Pe parcursul lunii trecute au fost primite, prin dispeceratul Politiei Locale, 164 de reclamatii si sesizari ce au fost si rezolvate de angajatii institutiei. Politistii locali au aplicat 94 de avertismente scrise pentru incalcarea prevederilor unor hotarari locale referitoare atat la Regulamentul de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica a municipiului Roman cat si cele privind regimul juridic, intretinerea si exploatarea locurilor de parcare. Au fost, de asemenea, aplicate sanctiuni pentru parcare neplatita sau neexpunerea tichetului de parcare la loc vizibil pe bordul masinii, in parcarile publice cu plata. Toate neregulile depistate de catre agentii locali au fost sanctionate atat cu avertismente verbale sau scrise cat si cu amenzi acolo unde situatia a impus acest lucru. Munca politistilor locali este apreciata de catre cetatenii orasului care au constatat ca atunci cand au apelat la ajutorul lor au fost serviti prompt si intr-un mod profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.