Parcul auto al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a fost reînnoit cu 18 autoturisme destinate structurilor de ordine publică și rutieră, anunta Politia Neamt. Doar 6 masini vor ajunge la politistii din mediu rural, acolo unde este cea mai mare nevoie de noi dotari. Restul masinilor vor fi distribuite pentru politistii din orase si municipii. ”În baza programului de înnoire a parcului auto al Ministerul Afacerilor Interne, 18 autospeciale au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliţie Județean Neamț, contribuind astfel la îmbunătăţirea capacităţii de acțiune și creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Autospecialele urmează a fi repartizate atât structurilor de ordine publică din mediul urban, cât și celor din mediul rural. Astfel, 6 vor fi alocate secțiilor de poliție rurală/ posturilor de poliție din localitățile Săbăoani, Borlești, Doljești, Alexandru cel Bun, Piatra Șoimului și Dumbrava Roșie.

De asemenea, alte 9 vor intra în dotarea polițiilor municipale și orășenești, fiind destinate exclusiv misiunilor de patrulare din zona de competență a structurilor de poliție.

Totodată, două autoturisme vor fi distribuite Serviciului Rutier iar o autospecială va fi alocată Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț.

Toate autoturismele au dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigura condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor”, se arata intr-un comunicat al Politiei Neamt.

Ministerul de Interne a anuntat zilele trecute ca s-au achizitionat arme de foc Beretta, camere de luat vederi de tip body-cam, căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț si maieuri de protecție. Pana acum, in Neamt nu au ajuns decat cele cateva masini.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.