Începând cu data de 14 iunie a.c., Ghişeul de lucru cu publicul, de primire a cererilor și de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, din municipiul Piatra Neamţ se va muta în incinta Mall Forum Center, etaj 3, strada Cuiejdi și va funcționa după următorul program de lucru cu publicul:

Luni – Joi, între orele 8.30-12.30 și 14.00-16.00

   Vineri, între orele 8.30-12.00

Totodată începând cu această dată cererile de eliberare a adeverinței de integritate comportamentală se vor depune la Ghișeul de lucru cu publicul din incinta Mall Forum Center, etaj 3. Cererea va fi însoțită de un act prin care persoana poate fi identificată (C.I./pașaport), care se restituie după confruntarea datelor.

Pentru a obține un certificat de cazier judiciar, orice persoană fizică peste 14 ani, poate depune personal cererea-tip, la orice sediu în care există ghișeu de cazier judiciar.

Acte necesare :

-cererea tip completată;

-actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă) aflate în termen de valabilitate;

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmează:

-în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;

-în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine.

În situaţia în care cererea se depune prin împuternicit, aceasta va fi însoţită de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a împuternicitului şi de procura autentificată în condiţiile legi.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii şi numai în scopul pentru care au fost eliberate.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.