Informare IPJ Neamt: Începând cu data de 25 mai a.c., Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative Neamț revine la programul normal de lucru cu publicul, după cum urmează:

Ghişeul de lucru cu publicul din Piatra Neamţ:

•        Luni – joi, între orele 08.30 – 12.00 şi 14.00 – 16.00;

•        Vineri, între orele 08.30 – 12.00;

Ghişeul de lucru cu publicul de la sediul Poliției Municipiului Roman:

•        Luni – joi, între orele 08.30 – 10.30 şi 14.00 – 16.00;

•        Vineri, între orele 08.30 – 10.30;

Ghişeul de lucru cu publicul de la sediul Poliţiei Oraş Târgu Neamţ:

•        Luni – joi, între orele 08.30 – 10.00 şi 13.00 – 15.00;

•        Vineri, între orele 08.30 – 10.30.

Activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar nu se va mai desfășura pe bază de programare telefonică, ci în ordinea prezentării la ghișeu.

Facem apel către cetățeni de a da dovadă de înțelegere, responsabilitate și de a respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi (distanța minimă/ purtarea măștii de protecție/ dezinfectarea mâinilor). Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor.

De asemenea, adresăm rugămintea ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când certificatul de cazier judiciar/de integritate comportamentală este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situației.

Având în vedere expunerea de motive a O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale, precum și prevederile art. 20 alin. 7 din  Legea nr. 290/2004 privind cazierul  judiciar, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar sau certificatul de integritate comportamentală în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc., la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sanătate, S.R.P.C.I.V., D.G.A.S.P.C., etc.) să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea/eliberarea/ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală.

De asemenea, precizăm că pe site-ul I.P.J. Neamț există modele de cereri pentru eliberarea documentelor de cazier judiciar, astfel încât cetățenii se pot prezenta cu formularul direct completat la ghișee, economisind timpul de așteptare. Formularul poate fi transmis scanat și pe adresa de e-mail cazier@nt.politiaromana.ro, cu cel puțin 24 de ore anterior datei la care persoana se va prezenta la ghișeu pentru ridicare, astfel încât cererea să poată fi procesată în timp util.

Si programul la Serviciul Arme si Explozivi revine la normal, mai anunta IPJ Neamt: În contextul declarării stării de alertă, începând cu data de 21 mai a.c.,  activitatea de relații cu publicul specifică Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț va reveni la programul normal și se va desfășura în zilele de marți și joi, în intervalul orar 09.00 -14.00.

De asemenea, informațiile cu privire la stadiul de soluționare a cererilor și tipurile de solicitări ce pot fi transmise prin intermediul poștei electronice – e-mail arme@nt.politiaromana.ro, pot fi obținute la numărul de telefon 0233/207.000.

Vă rugăm să aveți în vedere respectarea prevederilor legale în vigoare privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Facem apel la cetățeni să dea dovadă de înțelegere, responsabilitate și să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorităţi. Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor.

tvmneamt.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.