În perioada 20-24 mai 2024, Poliția Română desfășoară la nivel național o serie de activități dedicate prevenirii infracționalității, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Prima zi a evenimentului, 20 mai, a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, cu activități desfășurate de polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalității Neamț.

La Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț, polițiștii de prevenire au organizat o activitate interactivă, sub forma unui concurs între clasele a VI-a și a VII-a. Activitatea a avut drept scop conștientizarea elevilor, prin joc, cu privire la consecințele comportamentului infracțional și aspectele legislative legate de acesta.

Elevii au fost informați despre răspunderea penală a minorului și instituțiile responsabile care pot interveni în susținerea minorilor, fie că sunt autori sau victime ale infracțiunilor.

De asemenea, au fost abordate subiecte esențiale precum fenomenul de violență fizică și psihologică, conștientizarea impactului și a consecințelor comportamentului de tip bullying, precum și prevenirea și combaterea fumatului, consumului de alcool, a traficului și consumului de droguri și substanțe psihoactive.

Prin aceste activități, polițiștii au urmărit să sublinieze importanța evitării situațiilor conflictuale sau de risc. La finalul concursului, toți elevii au fost declarați câștigători, recunoscând importanța cunoașterii și aplicării comportamentelor preventive.

Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii din județul Neamț vor continua să desfășoare activități preventive pentru a promova un mediu sigur și educat.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Poliției Române de a combate infracționalitatea și de a proteja tinerii prin educație și conștientizare, punând accentul pe responsabilitatea individuală și comunitară în menținerea siguranței publice.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.