In ultimele zile, l-am auzit cu totii pe ministrul Marcel Vela, anuntand cu surle si tobe infiintarea ”Politiei Siguranta Scolara”. Cei mai multi dintre noi probabil ca au cazut in plasa si au crezut ca se va infiinta o super politie cu singura preocupare, siguranta elevilor.

Ei bine, nu e nici pe departe asa, totul fiind o mascarada de prost gust. ”Politia Siguranta Scolara” este de fapt o noua structura parazitara, ca multe altele din Ministerul de Interne.

In judetul Neamt de exemplu, in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, a fost infiintat Biroul de Politie Siguranta Scolara, cu un șef si cu alti 5 politisti. Ce credeti ca vor face cei 6 lucratori MAI? Vor merge din scoala in scoala si vor veghea la siguranta elevilor si profesilor? Ei aș! Nici pe departe, si nici nu au cum sa se imparta toti la peste 300 de scoli. Biroul ăsta, pompos denumit ”Siguranta Scolara”, va coordona activitatea politistilor in ceea ce priveste supravegherea scolilor si asigurarea procesului educational in bune conditii. Totul din birou, desigur, pentru ca munca de teren e grea, se rup pingelele, plus ca risti sa dai nas in nas cu infractorii ăia de care cei mai multi ofiteri aud doar din comunicatele de presa.

Cu alte cuvinte, politistii din orase si comune, vor face ceea ce faceau si pana acum, numai ca mai au vreo 6 șefi în plus cu mașini, secretare, birouri, salarii, sporuri și eventual pensii speciale si care se vor face ca dau indicatii, ca se spetesc muncind si nu mai pot dormi noaptea de grija elevilor, ca si ministrul Vela de altfel. Este ca si cum la Politia Rutiera s-ar infiinta Biroul Testari Alcoolscopice cu vreo 5 sefi care coordoneaza masurarea alcoolemiilor la soferi. Sau ca si cum la Ordine Publica s-a infiinta Biroul de Siguranta in statiile de autobuz.

IPJ Neamt a anuntat ieri intr-un comunicat de presa legat de infiintarea structurii parazitare, ca ”La nivelul județului Neamț, la data de 14 septembrie a.c., la cele 321 unități de învățământ vor acționa 292 de polițiști, 30 de jandarmi și 24 de polițiști locali pentru asigurarea climatului de siguranță atât a elevilor cât și a profesorilor”. Formularea este de fapt o mincinua crasă si se induce populatia in eroare in mod intentionat, pentru ca multi ar putea sa creada ca sutele astea de politisti si jandarmi se ocupa doar cu siguranta scolara. Nici vorba. Este vorba despre aceaisi politisti de pana acum, care oricum aveau ca sarcina de serviciu si supravegherea scolilor si care oricum ar fi intervenit daca in perimetrul unitatilor de invatamant s-ar fi produs o infractiune. Singura diferenta, e ca acum mai au inca un șef, care la randul lui mai are vreo 5 aghiotanti. S-a ajuns astfel, ca un politist de comuna, sa aiba acum vreo 15 șefi la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean.

Cel mai trist insa, e ca astfel de jocuri de imagine (sau prostire a populatiei) se fac pe bani publici. imaginati-va ca noua structura parazitara functioneaza de astazi in toate judetele tarii. La nivel national vorbim de 270 de politisti care vor coordona din birouri munca altor politisti si asa insuficienti, dar care vor mai avea un rand de șefi, pe segmentul ”siguranta in scoli”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.