Amintiți-vă de această poză în care Ionut Cozma privea cu speranță către viitor, iar de astăzi va fi…pământ”, spune seful de post din comuna Damuc, cunoscutul politist Marius Coserariu, dupa ce tanarul de 25 de ani (foto jos) despre care acesta vorbeste, a murit in dimineata zilei de 31 mai, intr-un accident rutier provocat de un alt tanar (cei doi erau prieteni), tot de 25 de ani, care s-a urcat beat la volan, dupa o noapte stropita din belsug cu alcool. (Detalii despre accident, AICI)

Mesajul politistului este unul cat se poate de crunt, dar care el spera ca va avea efect de responsabilizare in randul tinerilor care din teribilism sau pur si simplu pentru ca alcoolul le intuneca mintile, aleg sa se urce la volan, inconstienta lor putand avea efecte devastatoare, ireparabile.

Iata mesajul politistului Marius Coserariu, care ar trebui citit cu maxima atentie de toti tinerii dar si de parinti:

Vă rog să vă uitați în ochii acestui tânăr! Sunt frumoși, nu? Mai bine zis, au fost frumoși. Acum acești ochi s-au închis pentru totdeauna. Pentru acest tânăr frumos, care avea o viață de trăit, s-a stins lumina. Nu vreau să fiu în pielea părinților săi și nu doresc asta nici dușmanilor. Singurul lor copil, lumina ochilor lor s-a stins pe vecie. Doare, iar această durere, doar Dumnezeu o mai poate alina. În dimineața zilei de 31 mai, Ionuț Cozma, de 26 de ani din com.Dămuc, a plecat la Ceruri în urma unui tragic accident rutier, provocat de un un alt tânăr, care consumate băuturi alcoolice după o noapte de distracție. Iată, dragii noștri copii, tineri, prieteni, unde duce alcoolul, oboseala la volan și teribilismul. Unul în pământ și celălalt (dacă scapă cu viață) în pușcărie.

Ca polițist în Dămuc, cunosc ambele familii, vecini, oameni credincioși și gospodari. Eu personal le-am atras atenția celor 2 tineri, așa cum fac cu mulți alții, să nu consume băuturi alcoolice, încercând să-i responsabilizez și chiar am recurs mai demult la a-l sancționa pe conducătorul auto, autor al tragicului accident. Dar n-a fost de ajuns. Acum e târziu, iar timpul nu mai poate fi dat înapoi. Ce păcat! Ce folos că ai de toate, dar n-ai…minte? Acum 3 săptămâni, aflându-mă de serviciu, într-o noapte am identificat un alt tânăr de 21 de ani, care conducea un autoturism având….1,20 mg alcool în sânge. Sigur, au început negocierile. Deoarece i-am reținut tânărului permisul de conducere și i-am întocmit dosar penal, mi s-a reproșat că-i fac rău. Eu am replicat că prin acel dosar penal, poate i-am salvat viața. Da. Așa este. Vă rog, dragi tineri! Învățați din aceste tragedii. Înainte de a pune paharul la gură, amintiți-vă că aveți acasă părinți, care suferă și nu adorm până nu vă știu în siguranță. Înainte de a consuma alcool sau droguri, amintiți-vă de această poză în care Ionut Cozma privea cu speranță către viitor, iar de astăzi va fi…pământ.

Vă implor, dragi copii, ca polițist și ca părinte, renunțați la alcool și droguri și gândiți-vă că într-o fracțiune de secundă ați pierdut tot și veți deveni pământ, la fel ca Ionuț. Nu vreau să vă sperii prin această postare, vreau doar să vă responsabilizez, iar atunci când vă opresc în trafic, să ne zâmbim și să ne salutăm reciproc pentru că viața este prea frumoasă pentru a alege…moartea. Ionuț, îmi pare rău și scriu aceste rânduri cu lacrimi în ochi, deoarece și eu am 2 băieți că și tine și sunt părinte, ca și părinții tăi, care se vor usca de dorul tău.DUMNEZEU SĂ TE IERTE!Ai fost un copil bun, dar destinul a fost altul. Să le dea Dumnezeu putere părinților tăi-Manole și Ileana, să reziste. De acum, vor trăi cu această rană, ce nu se va mai vindeca niciodată. În încheiere, vă rog, dragi copii să deschideți ochii, iar prin tot ceea ce faceți, să nu lăsați alcoolul și drogurile să vi-i închidă.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Nu ma omor de dragul lui Coseraru pe care intamplator il cunosc dar aici are perfecta dreptate: din pacate se bea si se bea in draci in nestire la rupere etc. cum vreti dragi cititori ai tvm neamt. Parca pedepsele unele destul de grele nu mai sperie si parca nici nu mai pun pe ganduri pe nimeni, cu siguranta politia nu poate face totul oameni buni va rog mai pune-ti umarul la educarea tinerilor toti tinerii si toti atinsi de acest narsv blestemat…Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

  2. În jud Neamt asa se conduce,în special în comuna Damuc e jale,dacă nu consuma alcool nu pot merge cu masina,si Politia stie ca se circulă cu mașinile în stare de ebrietate, ar trebui intensificat controale de la serviciù rutier Bicaz si mai multe controale de alcoolemie.

  3. O mare vină o are și Poliția, vă, dau un exemplu :acum două luni mergeam spre domiciliu cu mașina, deodată apare de pe contrasens un tânăr drogat lovește două mașini parcate apoi intră frontal în mine, vine poliția, ambulanta, etc.. Ii dă 24 ore arest preventiv după care îl eliberează și ii da dovadă de conducere 15 zile. Mai trece 2 zile și același individ lovește alte două mașini într-o stație peco tot drogat. Vi se pare normal să mai fie in liberrate ?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.