Un nou scandal (al catelea oare) cu iz penal in care este implicata Politia Locala Piatra Neamt, a ajuns pe masa procurorilor.

Conform unor documente intrate in posesia redactiei TvmNeamt, cazul politistului local prins cu o alcoolemie peste pragul comei alcoolice la volanul masinii de serviciu, devine o bomba cu efect intarziat, care va exploda in bratele conducerii politiei locale, si de ce nu, si ale Primariei Piatra Neamt. Este vorba despre politistul gasit beat la volan pe 21 decembrie 2018 de catre un echipaj al politiei rutiere (Vezi mai multe detalii AICI)

Dintr-o sesizare depusa la DGA Neamt pe 15 aprilie 2019 (foto jos), rezulta ca politistul a ajuns beat la sediul politiei locale in dimineata zilei de 21 decembrie, dispecerul de serviciu a informat conducerea politiei locale asupra acestui fapt, insa a primit ordin sa-l lase sa intre in serviciu, si mai mult decat atat, sa i se incredinteze masina de serviciu. Dispecerul a procedat in consecinta, iar politistul a fost lasat sa plece cu masina prin oras, cu o alcoolemie care ulterior avea sa fie stabilita la 0,97 la mie in aerul expirat, deci dublu in sange. Asadar, un politist local pericol public a fost lasat sa plece pe strazi cu masina de serviciu chiar de catre sefii institutiei care ar trebui sa combata astfel de fapte. Motivele ar putea fi razbunare si ocazia perfecta de a se face o noua angajare pe baza de pile, spun sursele noastre din politia locala.

Ulterior, dupa cum rezulta din sesizarea catre DGA, politistul a fost localizat pe sistemul GPS si ”dat in primire” la Politia Rutiera care l-a si depistat in zona strazii Fermelor, iar de aici, povestea este cunoscuta.

Mai putin cunoscut insa, este faptul ca in sanul politiei locale din Piatra neamt se petrec lucruri care nu au nimic in comuna cu respectarea legii, ba dimpotriva chiar.

Dupa o luna de la data la care s-a consumat incidentul cu politistul local prins beat, pe 21 ianuarie 2019, unul dintre dispecerii de serviciu sesizeaza Comisia de Disciplina a Politiei Locale despre faptele deosebit de grave la care a fost martor in dimineata zilei de 21 decembrie 2018 (foto jos- sesizare). Nota- later EDIT: dispecerul care a sesizat comisia de disciplina nu a fost martor la incidentul din decembrie 2019, insa a ales sa faca sesizarea dupa ce a aflat de la colegi ce s-a intamplat.

Desi Comisia este obligata prin lege sa sesizeze la randul ei Parchetul cand i se aduc la cunostina astfel de cazuri, acest lucru nu s-a intamplat nici pana in ziua de astazi, la peste 4 luni de la incident, iar sesizarea care a primit si numar de inregistrare, zace uitata intr-un sertar de birou de șefuleț de la Politia Locala. Culmea, din Comisia de Disciplina face parte si dispecera care a executat orbește ordinele primite in dimineata zilei de 21 decembrie 2018. Cu alte cuvinte, daca ar fi respectat legea si ar fi sesizat Parchetul, s-a fi autodenuntat.

De aceea, politistul local care a sesizat procurorii anticoruptie (DGA) crede ca in acest caz, ca si in multe altele, la Politia Locala Piatra Neamt s-au savarsit cu buna stiinta infractiuni care ar putea avea legatura cu acte de coruptie.

Pe 17 aprilie insa, DGA si-a declinat competenta si a anuntat petentul ca sesizarea lui a fost inaintata spre solutionare catre Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt.

Prin urmare, daca anchetatorii isi vor face treaba si faptele se vor cofirma, rezulta ca sefii politiei locale din Piatra Neamt, isi permit sa ignore efectiv legea si sa ordone comiterea unor infractiuni dintr-o dorinta bolnava de a controla tot ce misca in institutia cu un buget de peste 1 milion de euro anual din banii pietrenilor, parazitata efectiv in urma angajarilor pe baza de nepotisme, cumetrii, pile si relatii la partid.

Ramane acum de vazut cat vor dura cercetarile si ce solutie vor da procurorii pietreni in aceasta cauza. Revenim.

Nu am cerut un punct de vedere oficial de la Politia Locala pentru ca oricum nu-l vom primi, asa cum se intampla in mod constant in ultimul an de zile, dar daca șefii institutiei doresc sa aiba un punct de vedere, acesta poate fi trimis pe adresa de mail a redactiei: tvmpiatraneamt@gmail.com

Daca si Primaria Piatra Neamt, in a carei subordine se afla Politia Locala, doreste sa aduca eventuale clarificari, o poate face la aceeasi adresa de mail.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.