Politistul Ioan Canarau, cel care nu a fost lasat de IPJ Neamt sa-si comemoreze colegul ucis la Suceava (Vezi stirea AICI), descrie sentimentele care l-au incercat la inmormantarea politistului care a fost ucis miseleste cu 40  de lovituri de cutit. Vezeteu Sorin a fost inmormantat cu onoruri militare, in comuna Dumbraveni din judetul Suceava.

Astazi am fost sa-mi iau ramas bun de la politistul erou Vezeteu Sorin ! Am plecat spre Gara Burdujeni unde colegii lui urmau sa tina un moment de reculegere si sa-l salute pentru ultima data de pe peron ! 
Fara sa ma gandesc vreodata ca voi avea o asemenea onoare, politistii m-au rugat sa merg, impreuna cu un coleg de-al lui, pe peronul garii si sa-i prezentam onorul politistului Vezeteu Sorin. Am dus mana la cascheta cand sirenele masinilor de politie si cele din gara au pornit intr-un sunet care-mi sfasia inima. Am incremenit, dintii mi s-au inclestat si lacrimile mi-au inghetat pe fata !
Apoi ne-am dus la biserica din Comuna Dumbraveni, unde s-a tinut slujba religioasa.
De acolo am plecat spre cimitir ………. ! 
L-au condus pe ultimul sau drum foarte multi politisti, veniti de peste tot, din toata tara. 
Durere, multa durere si neputinta se citea pe fetele tuturor ! 
S-a mai stins un politist, la datorie ! Pacat !
Sa-ti gasesti odihna, drag coleg !” spune politistul Ioan Canarau.

Si la nivelul IPJ Neamta fost tinut ieri un moment de reculegere, se arata intr-un comunicat de presa:

”Astăzi, 23 iulie, ora 11.00 polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, alături de colegii din toată țara, au ținut un moment de reculegere în memoria subinspectorului de poliție, post-mortem, Vezeteu Sorin, care și-a pierdut viața la datorie. Momentul de reculegere a fost ținut atât de polițiștii aflați în patrulare, cât și de cei aflați în serviciile zilnice la IPJ Neamț și subunitățile din teritoriu, prin salutul de onoare și folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecializatelor de poliție. O delegație din partea IPJ Neamț-Biroul Transporturi Feroviare a fost prezentă la ceremonia de înmormântare a colegului căzut la datorie, aducând un pios omagiu familiei îndurerate”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.